HDMI to VGA kaliteyi etkiler mi?

Gdjer372

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2021
Mesajlar
1.023
Çözümler
3
Monitörümde sadece VGA girişi var ve bildiğiniz gibi yeni kartlarda VGA girişi olmuyor. Dönüştürücü kullanmak görüntü kalitesini etkiler mi?
 
Yani illa etkiliyordur herhalde sonuçta ara bir kablo giriyor işin içine ama ben yıllar boyu öyle kullandım gözle görülür anlaşılır hiçbir fark yaşamadım. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin bence 🙂
 
Kullanım yerine göre değişiyor dostum bundan birkaç hafta önce konu bile açtım bilgisayar direk kapanıyordu kasılmalar oluyordu çift ekran kullanıyorum ikinci ekranımı dönüştürücüyle kullanıyordum PUBG oynarken birden gidiyordu meğerse dönüştürücüdenmiş eskisi bozulunca 10 TL'lik bir dönüştürücü almıştım normalde sorun yoktu ama 2 ekranla oyun oynarken gidiyordu yani uzun oldu biraz ama sorunu donanımda ararken dönüştürücüde çıktı kaliteli ugreen model aldım takır takır saat gibi işliyor. Ofis işleri için ucuz dönüştürücü olabilir ama oyun vs. için bence kesinlikle kaliteli bir dönüştürücü lazım. Kaliteyi ancak kaliteyle yakalarsın ucuz etin yahnisi yavan olur.
 
Bazen monitör hiç açılmayabiliyor. Kalitesine göre değişir ama çözünürlüğü de etkiler. Alabilirseniz yeni bir monitör alın. Dönüştürücü kullanmamaya çalışın.
 
Etkiler tabii biri analog diğeri dijital.

Dönüştürücüler vs. kaliteyi ciddi etkiler VGA artık çok geride kaldı minimum HDMI şart artık DVI bile eskidi bence güncel ekran kartlarında kaldırıldı artık devir DP ve HDMI devri.
 
Bazen monitör hiç açılmayabiliyor. Kalitesine göre değişir ama çözünürlüğü de etkiler. Alabilirseniz yeni bir monitör alın. Dönüştürücü kullanmamaya çalışın.
Yeni monitör nasıl alayım 1080p güzel bir şey 2 bin lira olmuş... Bu ülkede bir şey satın almak neden bu kadar zor anlamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı