HDMI Üzerinden Nasıl Ses Aktarılır?

NewDivx

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2013
Mesajlar
17
Daha önceden beri PC ye Mac Os kurulumuyla uğraşıyordum farklı forumları takip ediyordum sizinde bir alternatif olup hazırladıgınız dökümanlar cok iyi öncelikle teşekkürler..
Ben sorunumdan bahsediyim iatkos ML2 kurdum 10.8.5 e güncelledim donanımlarımın bazılarını tanıttım falan fakat tek bir sıkıntı kaldı HDMI üzerinden TV den ses alamıyorum.
Anakartım Gigabyte P55A-UD3R Ekran kartım HD 5850 - Alttaki resimde donanım olarak tanımış gözüküyor fakat ses kısmında göremiyorum yabancı forumlarda baya büyük konular var bu konuda ama ben bir türlü çözemedim bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

Bu arada benim anakartıma kurulum yapacaklar için kurulumla ilgili bilgi veriyim kurulumu zaten buradaki anlatımları inceleyip büyük ihtimalle sorunsuz yapabilirsiniz GraphicsEnabler=Yes yapmanız gerekebilir benim gibi ATI ekran kartı kullanıyorsanız + Olarak ethernet tanımamıştı benim kurulumumda internette arattıgınızda ethernet modelinizi hemen karşınıza cıkan ilk sitede pkg dosyasını bulup yükleyebilirsiniz :)
Bunun dışında sesde tanımadı Multibeast ile yüklerken de kurulum başarısız hatası aldım. Onun içinde ALC889 kext diye aratıp cıkan kextleri deneyerek sorunu cözebiliyorsunuz.

fam1.png
 
Merhaba benzer sorunum olduğu için konuya pek yabancı değilim. Benim de anakartım gigabyte p55-usl3 ekran kartım ise hd 5770 aynı şekilde hdmi ile tv den ses alamıyorum. DSDT ile de çözümü mümkün değil çünkü zaten ben kurulum sırasında usb portlarım çalışmadığından 10.9 kurarken DSDT kullanarak sistemi kurabildim, bununla beraber arkadaşın anakartını bilmiyorum fakat benim anakartımın üzerinde hdmi portu da bulunmuyor. Yani direk ekran kartının üzerinden aktarıyorum görüntüyü ve sesi ( ses kısmı hariç :) ). Sistemde ekran kartımda sorunsuz bir şekilde tanınmış görünüyor , yabancı forumlarda bende bununla ilgili birkaç çözüme rastladım ancak ingilizcem bunları anlayıp uygulayabilecek kadar yeterli değil malesef. Şimdilik harici ses sistemini anakartımın çıkışına bağlayarak ses alıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı