HDMİ, VGA, Analog, DVI bağlantı farkları nelerdir?

196132

Kilopat
Makaleler
1
Ekran kartı: Asus GT 1030 OC Phoenix
Monitör: Samsung S22B350H

Hem ekran kartımda, hem de monitörde HDMİ mevcut. Fakat, bilgisayarcı bana DVI-Analog dönüştürücü verdi. Böyle sistemi bağla dedi.
Bende ekran kartımın çıkışı olan, DVI ile monitörümün girişi olan Analog'u bağladım.

Bir arkadaş bana, niye öyle yaptın? İkisi de HDMİ ya, öyle bağla dedi. Ben şimdi HDMİ kablo alsam daha mı iyi olur?
Fark ne olur? Tüm HDMİ kabloları standart mı? Fiyat olarak nasıllar?

DVI ve HDMI arasında çok büyük farklar yok. HDMI ın dijital görüntünün yanında bir de ses taşıması DVI dan ayrılmasını sağlıyor . Ancak sizin monitörünüzün hoparlörü yoksa HDMI ın ses iletmesinin sizin için bir katkısı olmayacaktır. Sonuç olarak görüntü kalitesi açısından ikisininde arasında bir fark yoktur. HDMI kablosunu inceliği ve etherneti de iletebildiği için kullananlar var . Tamamen size kalmış.

DVI ekran kartından gelen, Analog ise monitöre bağlanan. Yani dönüştürücü var, ve bu kalite düşürür mü? Ses almak dediğin ise nedir?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı