HDMI VGA Farkı nedir?

Yaşar Ulaş

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2020
Mesajlar
383
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese selam. Benim monitörüm VGA hiç HDMI girişli monitör kullanmadım.
Ekran kartımda HDMI girişi var ama monitör alsam herhangi bir fark yaşar mıyım? (Hz değerleri vb aynı sadece HDMI-VGA Farkı)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese selam. Benim monitörüm VGA hiç HDMI girişli monitör kullanmadım.
Ekran kartımda HDMI girişi var ama monitör alsam herhangi bir fark yaşar mıyım? (Hz değerleri vb aynı sadece HDMI-VGA farkı)

Bende aynı durumdaydım. Bu gün RX550 ve VGA to HDMI dönüştürücüm geldi. Oyunda oynadım İnternette de takıldım. Şu anlık hiç fark göremedim.
 
VGA eski bir giriştir HDMI 13 yaşında falan ve HDMI hem ses hem görüntü verebiliyor VGA sadece görüntü verir. HDMI daha temiz daha iyi görüntü verir HDMI to VGA çevirirken hem görüntü hafif bozulur hem VGA yüzünden 2.kez bozulur yani kullanılır ama HDMI gibi olmaz. Ama bir videoda adam piyasadaki dönüştürücülerin sadece %40'i çalışıyor yani dönüştürücü hem monitör ve bilgisayar ile uyumlu olmalı.
 
VGA eski bir giriştir HDMI 13 yaşında falan ve HDMI hem ses hem görüntü verebiliyor VGA sadece görüntü verir. HDMI daha temiz daha iyi görüntü verir HDMI to VGA çevirirken hem görüntü hafif bozulur hem VGA yüzünden 2.kez bozulur yani kullanılır ama HDMI gibi olmaz.

Ben dönüştürücü kullanıyorum şuana kadar bozulma falan olmadı. Ancak dönüştürücününde ömrü var. Ömrü azalmaya başlayınca goruntude kötü vermeye başlayıp bozulacak. Monitör alması daha sağlıklı olur ama dönüştürücüde kullanabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı