HDMI vs DP

AMD_Sevdalısı

Centipat
Daha fazla  
Monitör
LG UltraGear 24gn65r 144hz 1080p 24" IPS
R5 5600 RTX 4060 sistemde monitörün kutusundan çıkan HDMI kablosunu kullanıyorum maalesef. Kutusundan DisplayPort kablosu çıkmadı. Sizce ayrı olarak bir DisplayPort kablosu almaya gerek var mı? Öyle 2 ekran alma gibi işlere de girişmeyeceğim haberiniz olsun.

R5 5600 RTX 4060 sistemde monitörün kutusundan çıkan HDMI kablosunu kullanıyorum maalesef. Kutusundan DisplayPort kablosu çıkmadı. Sizce ayrı olarak bir DisplayPort kablosu almaya gerek var mı? Öyle 2 ekran alma gibi işlere de girişmeyeceğim haberiniz olsun.
144hz yi veriyorsa hdmi iniz eger gerek yok hocam.

Monitörünü 144 Hz olarak kullanabiliyorsan (ki çoğu HDMI kablo 144 Hz destekliyor) sorun yok, boşuna DP alma.

2K 360 Hz OLED ekran için peki kutudan çıkan HDMI mı yoksa DP mu kullanılmalı DP kablosu kısa olduğu için kullanamıyorum. Ayarlar kısmında 360 Hz görüyorum ama.

HDMI kullan sorun olmaz. Buradaki mevzu bazı dandik HDMI kablolar görüntüler tam Hz'yi aktarmaz görüntü kesilmesi yaşarsın. Bu da HDMI kablonun kalitesiyle alakalı oluyor. Yenileme Hzni görüyorsun kullan sorun olmaz.

HDMI kullan sorun olmaz. Buradaki mevzu bazı dandik HDMI kablolar görüntüler tam Hz'yi aktarmaz görüntü kesilmesi yaşarsın. Bu da HDMI kablonun kalitesiyle alakalı oluyor. Yenileme Hzni görüyorsun kullan sorun olmaz.
Hdmi kalitesinden ziyade hdmi surumuyle alakali hocam.

2k 360 hz oled ekran için peki kutudan çıkan hdmi mı yoksa dp mu kullanılmalı dp kablosu kısa olduğu için kullanamıyorum. Ayarlar kısmında 360 hz görüyorum ama.
Dp kullanilmali garanti yoldan hocam. 240hz ustu icin hdmi 2.1 bile belli degil destekleyip desteklemedigi.

Dosya Ekleri

• HDMI.png
    HDMI.png
    531,3 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı