Hearts of Iron 4 savaş tavsiyeleri

Tam olarak nereden yakın hava desteği yapabilirim oyunda yeniyimde.
CAS'ları ürettikten sonra bir havalimanına koyun. Daha sonra uçakları seçin, sol yukarıda bir menü açılacak. Oradan yakın hava desteğini seçip hava desteği yapmak istediğiniz yeri seçin.

Oyuna yeni başladıysanız Türkiye zor bir ülkedir. Biriniz Almanya biriniz İtalya alsın daha rahat edersiniz.
 
1657656297279.png

Pek zor bir şey değil. Selanik kısmını alınca Edirne tarafındaki ordu ikmalsiz kalır ve yıpranmadan dolayı ölürler. Çıkartmaları unutmayın.

Ayrıca fazla kasmanıza gerek yok, güçsüz bir ülke zaten.
 
Turkiye tek başına rahatça alabilir. Trakyadan sakın itmeye çalısmasın nehir var orada. Izmirde 2 div. ustteki ada sınırında 1 div. Garnizon olsun. Ardindan limandan 2 div atinaya 2 div atinanın ustundeki baglantı noktasina 2'şer div anakaranın en altındaki 2 limana 1'er div. de liman kenarlarına çıkartma atın. Girit'e gerek yok. Çıkartmalar tamamlandıktan sonra yunan trakyadam div. çekecektir. O zaman bulgar ile birlikte trakyadan vurabilirsiniz. Ama bu sırada ise türkiye'nin yunan anakarasının alt kısmını ele geçirmesi lazım. Daha sonra victory pointler bitince düşüyor. (Adalara da vurmayın.) Ek olarak tavsiyem çıkartmalardan sonra yunan anakarasının en altındaki 2 limana 1'er div. garnizon koyun. Yeni yunan ai'yı çıkartma atabiliyor.

Hocam tarafsızken nasıl ittifak yapabiliriz illaki taraflımı olmamız lazım.
Dünya tansiyonunun artması gerekiyor. Zaten create faction'ın uzerine gelirseniz gereklilikler yazacaktır.

Son olarak türk-yunan savaşında uçağa pek lüzum yoktur. Hepi topu 200 uçak fight'a giriyor girmiyor.
 
Son düzenleme:
Türkiye tek başına rahatça alabilir. Trakyadan sakın itmeye çalısmasın nehir var orada. İzmir'de 2 div. Ustteki ada sınırında 1 div. Garnizon olsun. Ardindan limandan 2 div atinaya 2 div atinanın ustundeki baglantı noktasina 2'şer div anakaranın en altındaki 2 limana 1'er div. De liman kenarlarına çıkartma atın. Girit'e gerek yok. Çıkartmalar tamamlandıktan sonra Yunan trakyadam div. Çekecektir. O zaman bulgar ile birlikte trakyadan vurabilirsiniz. Ama bu sırada ise Türkiye'nin Yunan anakarasının alt kısmını ele geçirmesi lazım. Daha sonra victory pointler bitince düşüyor. (adalara da vurmayın.) Ek olarak tavsiyem çıkartmalardan sonra Yunan anakarasının en altındaki 2 limana 1'er div. Garnizon koyun. Yeni Yunan AI'yı çıkartma atabiliyor.

Dünya tansiyonunun artması gerekiyor. Zaten create Faction'ın uzerine gelirseniz gereklilikler yazacaktır.

Son olarak Türk-Yunan savaşında uçağa pek lüzum yoktur. Hepi topu 200 uçak Fight'a giriyor girmiyor.

Hocam deniz üstünlüğünü nasıl alabiliriz?
 
Hocam deniz üstünlüğünü nasıl alabiliriz?
Normalde oyun başı yunan filosu türk filosundan daha güçlü. Ama yine de rahatça cıkılabiliyor. Savaş başlamadan önce çıkartma yapacağınız yerleri donanmanız için seçip işaretli görevi atayın. Anlık deniz üstünlüğü ile çikartma atılacaktır. İlk basta atmakta zorlanırsanız uçaklarınızı denize vurdurabilirsiniz. Yine yapmasanız bile zamanla alınır üstünlük yunan ai olduğu için.

Ekstra olarak donanmanızı kullanırken her zaman denizaltılar ile diğer gemileri ayırın. Baya debuff veriyor aynı anda kullanmanız.
 

Dosya Ekleri

  • 20220713_115152.png
    20220713_115152.png
    31,1 KB · Görüntüleme: 27
Normalde oyun başı Yunan filosu Türk filosundan daha güçlü. Ama yine de rahatça cıkılabiliyor. Savaş başlamadan önce çıkartma yapacağınız yerleri donanmanız için seçip işaretli görevi atayın. Anlık deniz üstünlüğü ile çikartma atılacaktır. İlk basta atmakta zorlanırsanız uçaklarınızı denize vurdurabilirsiniz. Yine yapmasanız bile zamanla alınır üstünlük Yunan AI olduğu için.

Ekstra olarak donanmanızı kullanırken her zaman denizaltılar ile diğer gemileri ayırın. Bayağı debuff veriyor aynı anda kullanmanız.

Hocam biz karadan ve sudan bayağı bastırdık atinayi ele geçirdik ama Yunanistan hala düşmedi nasıl yok olur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı