Hedefime nasıl ulaşabilirim?

Özele gitmezseniz görüşürüz bu yıl :)
Sen şuan orada 10. sınıfa mı geçtin? Eğer gelirsem buradaki kitleden birini görmek beni mutlu eder.
Bence olmaz ama neden Fen Lisesi seçmedin ?
Ankara'nın en iyi 2. lisesi sanırım AAL. Ankara Fen'e nakil şansımı denemiştim de tutmadı. Benim zaten fen lisesi takıntım yok. Bazı Anadolu liseleri fen liselerinden daha iyi eğitim verebiliyor.

Bu yılki sınav daha zor olmalıydı. Bizim okulda önceki sene bir kız 1 yanlış ile Galatasaray Lisesini kazanmıştı. Şimdi ben aynı net ile AFL'ye giremiyorum. :/
Yapacak bir şey yok, üstlerde yığılma yapılıyor. Şöyle güzel bir yanı oluyor, senin gibi 1 yanlış yapanlar da AFL'ye giremiyor. Okulların puanı yükseliyor :) Sıradaki okula gidiyor.

Ben 470 puanla %2'ye girerek hedefim olan liseyi kazandım. Senin hedefin daha yüksek ama bu süreci yaşamış biri olarak tavsiye vermem yanlış olmaz diye düşünüyorum :)
Öncelikle çözülen soru miktarı veya çalışmaya ne kadar önceden başladığınız sınav başarınızı hiçbir şekilde etkilemiyor. Bizim okulda da bir kız okul başladığında tüm konuları biliyordu, ilk deneme sınavlarında da hep birinci oldu. 2. dönemin ilerleyen aylarında denemelerde ilk 10'a bile giremiyordu, (Şubeler toplamı 40 kişiydi) akıl sağlığı da pek iyi değildi çalışmaktan delirmiş her şeye atar yapıyordu falan. Sınavda 410 küsur puan aldı. Yüzde kaç bilemeyeceğim ama sanırım %10'dan fazla.
Başka bir arkadaş da dersi dinlemeyip derste bile test çözüyordu üstelik her gün dersane etüt özel ders vs.ye de gidiyordu. o da benzer bir puan aldı. Yine bir başka bir arkadaş okul açılmasından beri günde 500-600 soru çözüyordu ama eski tarz soruydu hep. 460 aldı.
Ben ise kasmadan sadece dersi takip ettim, tüm konuları eksiksiz öğrenmeye çalıştım anlamadığım konuların evde testlerini çözdüm. 1. dönem az çalıştım yani. 2. dönemde evde düzenli olarak ders çalışmaya başladım, 1-2 saati geçmiyordu hatta bazen çözemediğim matematik sorularına sinirlenip bırakıyordum çalışmayı. Bu arada sadece matematik çalıştığımı söylemiş miydim? Neyse, Sınava son 2 ay kala haftaiçi her gün matematik denemesi çözdüm, haftasonları da tam deneme. Son 2 hafta okulda haftaiçi yazılılara girip eve gittim, (velinizle okula gidip durumu anlatırsanız anlayışla karşılayacaklardır öğretmenler) tam deneme çözdüm. Haftasonları akıl sağlığımı korumak adına ders çalışmadım. Sonuç: Okulda 2. oldum ve hedefime ulaştım :)
Yani şöyle bir sonuç çıkarabiliriz: Sınava hazırlanırken "tüm gün inekleyeceğim 500 soru çözeceğim evden çıkmayacağım" moduna girmeyin, üzülürsünüz.
Kaynak önerim: FDD matematik denemeleri
Sınava en yakın kaynak bu. Sınavdayken "FDD'ye helal olsun valla" demiştim içimden soruları aşırı benzer.
Kaynak önerisi 2: Tonguç tost
Fasikül hâlinde her ay konuları takiben dergi gibi çıkıyor soruları gerçekçi olmasa da denemelerde başarınızı kesinlikle artırıyor.
Kaynak önerisi 3: Pro bil serisi
Soruları harika kesinlikle öğretiyor. Ben son hafta 1,5 günde fenini bitirdim. Diğer kitaplarını almamış olsam da bana soru soran arkadaşlarım matematikte çoğunlukla bu kitaptan soruyordu.
Türkçesini almana gerek yok birazdan nedenini yazacağım.
Önermediğim kaynaklar
Okyanus master matematik, fen
Matematiği aşşşırı zor kime sorsan herkes nefret eder.
Feni ise yeni tarzmış gibi gözükse de sorular özünde ezber. Okulda isim takmıştık bu kitaba: "ezberin uzun hali"
Tonguç son tekrar, Tonguç geri sayım denemeleri
Son tekrarın reklamını çok güzel yapacaklar yeme. İnan hiçbir işe yaramıyor gerekli bilgiler yok içinde. kabataşı hedefleyen sen için dersten alakasız gibi gelir.
G.sayım denemeleri matematiği gerçekten alakasız bir denemede çok zor birinde çok kolay moralinizi bozar. Soru tipleri de çok saçma.
Ben sözele hiç çalışmadım sadece derste dinleyip sınavda fulledim. (Şov) Hele kabataşı hedefleyen senin için hiiiç gerek yok.

İyi çalışmalar :)

Tonguç çok güzel reklam yapmasına rağmen çoğu kitapları çok kötü 7'den 8'e hazırlık setini aldım konu anlatımı yapmıyor direk 2 örnek+formül verip konuyu anlamamızı bekliyor şükürler olsun ablam mühendislik okuduğundan dolayı matematikte yardım ediyor bana o olmasa çok kötü olurdu.
Sözel benim için sıkıntı değil bir şekilde halledebiliyorum zaten benim gördüğüm ingilizce dersi okul sağ olsun lise 3 le eşit düzeyde hiç çalışmasam bile fulleme ihtimalim çok yüksek dinde gördüğüm kadarıyla çoğunlukle Kur'an-ı Kerim'den belli bir bölüm verip yorumlatıyor genelde çok konularla alakası olmuyor. Sayısal a kesinlikle ağırlık verilmeli.

Sizin puanınız ve kazandığınız lise nedir?
Mesajın başında yazıyor, Çanakkale fen lisesi.
Tonguç çok güzel reklam yapmasına rağmen çoğu kitapları çok kötü 7'den 8'e hazırlık setini aldım konu anlatımı yapmıyor direk 2 örnek+formül verip konuyu anlamamızı bekliyor şükürler olsun ablam mühendislik okuduğundan dolayı matematikte yardım ediyor bana o olmasa çok kötü olurdu.
Sözel benim için sıkıntı değil bir şekilde halledebiliyorum zaten benim gördüğüm ingilizce dersi okul sağ olsun lise 3 le eşit düzeyde hiç çalışmasam bile fulleme ihtimalim çok yüksek dinde gördüğüm kadarıyla çoğunlukle Kur'an-ı Kerim'den belli bir bölüm verip yorumlatıyor genelde çok konularla alakası olmuyor. Sayısal a kesinlikle ağırlık verilmeli.
Evet dediklerinize aynen katılıyorum çoğu öğrenci için sözelde İngilizce sıkıntı ama sizin de öyle bir probleminiz yok. Ablanızın olması büyük bir şans hele mühendislik okuyor ise matematikte bol bol yardım edecektir size. İnkılapta sorun yaşarsanız sadık uygun ktt kitabını alabilrsiniz lgsnin aynısı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı