Hedefime nasıl ulaşabilirim?

Galatasaray Lisesi bence gitmenin çok bir mantığı yok çünkü Fransızca ve sınava hazırlanırken biraz sıkıntı çıkartabilir ve zaten en çok Kabataş ilk 100 e öğrenci sokuyor türkiyeye ordan çıkan kişiler en kötü ihtimal ilk 10000'de olurlar.

Galatasaray Lisesi bence gitmenin çok bir mantığı yok çünkü Fransızca ve sınava hazırlanırken biraz sıkıntı çıkartabilir ve zaten en çok Kabataş ilk 100 e öğrenci sokuyor türkiyeye ordan çıkan kişiler en kötü ihtimal ilk 10000'de olurlar.
O tür liseler daha çok yurt dışına öğrenci hazırlamayla ilgileniyorlar. Eski cumhurbaşkanlarından bazıları oradan çıkmış.

Aslında Fransız Liseleri ve Galatasaray Lisesi Fransa ile bağlantıları bulunduğu için bu sayede çok fazla ülkede okuma imkanı veriyorlar bir tanıdığım Fransız Lisesinde okumuş yurt dışındaki üniversitelerden burs vs. almış çok rahat bir şekilde.

Aslında Fransız Liseleri ve Galatasaray Lisesi Fransa ile bağlantıları bulunduğu için bu sayede çok fazla ülkede okuma imkanı veriyorlar bir tanıdığım Fransız Lisesinde okumuş yurt dışındaki üniversitelerden burs vs. almış çok rahat bir şekilde.
Zaten o liselerin olayı o. Yanlış bilmiyorsam oradan mezun olanların yeşil pasaportu oluyormuş.

Ben bu sene girdim, sana şöyle söyleyeyim bir dahaki nesli bilemem ama benim yaşıtlarım sınava çok iyi çalışmıştı. Geçen seneki LGS'ye göre mükemmel sonuçlar geldi ama yinede çoğu kişe hedefine ulaşamadı. Çok çalışman gerek.

Yanlış anlama ama iyi sallamış. :D
Ben de bu yıl lgs ye girdim. Çapa çıktı :)
Zorlasam kabataş da çıkardı ama kabataşta öğretmen sıkıntısı var. Bir de güzelce soru çözmeni öneririm. Eğer sen de çapayı kazanırsan seneye belki görüşürüz :) Bu arada bir arkadaşım vardı galatasaray istiyordu ve çok çalışıyordu ama sınav esnasındaki stress yüzünden çok kötü yaptı. Söyleyemiyor ama fenden 6 yanlışı var sen düşün. Denemeleri felan da iyiydi. O yüzden sınav esnasındaki stress belirliyor her şeyi. Ben yaz tatilinin başından başlayıp lgs ye kadar düzenli çalıştım. Nitelikli soru çözdüm bol bol. Ara sıra kitap okudum. Ders aralarını değerlendirip arkadaşlık ilişkilerimi azalttım. Bu arada tonguç hiç çözmedim ve iyiki de çözmemişim diyorum çünkü cidden tongucun kitaplarındaki sorular çok basit. Bu arada telefon bilgisayar gibi her şeyi hayatımdan silip sosyal aktiviteleri azalttım. Son olarak ben de kabataş istiyordum ama sonra malum okulları gezdik araştırdık felan öğretmen sıkıntısı var kabataşta yani tam oturmamış. Neyse bol şans diliyorum....

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı