Steam Hediye almaya çalışırken hata veriyor

Makaleler
14
Daha fazla  
Merhaba, kardeşimin Steam hesabında değerli CS itemleri vardı ve onu satıp hem kendi hesabına hem benim hesaba oyunlar alalım dedik. Sattıktan sonra kendi hesabına alırken bir problem yaşanmadı. Bana bir oyunu hediye etti bunda da sorun yok. Daha sonra başka oyunu da hediye ederken sistem hata verdi arka arkaya, hata da şöyle ''Beklenmedik bir hata meydana geldi. Ödeme işlemenizi tamamlanamadı''. Bu hatadan sonra gidip Steam Destek ekibine yazdım ve hesabı güncelleyip yeniden alabileceğimi söylediler. Denedim ve düzelmişti. Şimdi farklı bir oyunda yine aynı hatayı veriyor. Yine desteğe yazdım ve bana verdikleri cevap o kadar saçma ki, dalga geçer gibi hata veriyorsa git kredi kartından al diyorlar. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? Size mi soracağım ben item satışından gelen parayı nereye kullanacağımı. Ki bu item'de az buz bir para da değil gerçekten orada para verken ben neden alacağım oyunlara extra 150$ civarı bir ücret ödeyeyim. Oyunları da sıra sıra atıyordum olacak iş değil gerçekten. Şu görselde olay patladı diye söylüyorum olay 2.5$ oyun değil bundan önce olduğu gibi sonrasında da daha alacağım bir sürü oyun var ve aşırı saçma bir cevapla bana git kredi kartını kullan diyor saçmalığın daniskası ya. Hayır madem böyle o zaman bana uyarı verin, resmen boşu boşuna item sattık o zaman. Bu Steam Destek için gerçekten yetkili birine bağlanmam mümkün mü? Çünkü diğer oyunu düzelttikleri gibi bundan sonraki oyunları da düzeltebilirler.
Steam Destek ekibinin saçma cevapları ve aldığım hatayı görsel olarak attım.
Not: Sosyal'in kendi fotoğraf servisi çalışmıyor diye böyle yükledim.

Son düzenleme:
Buradaki açığı kullanmak isterseniz kendinize yüklü miktarda oyun alın 1 hafta kadar bekleyip hediyeleri atabilir hale gelirsiniz sonrada aldığınız oyunları iade edin

Steam'e yazarak 2 kereye kadar bunu fixletebiliyorsunuz ama fazlası gelmiyor. Devamında ticketları direkt kapatmaya başlıyolar zaten cevap bile vermiyorlar aynı konuya.
Çok teşekkür ederim. Cevap vermemeleri de aşırı saçma. Dediğiniz çözüm gayet işe yarar o zaman fakat yine orada bir şekilde kullanılmayacak da şu anlık bir öyle yapalım. Bir de hazır bu talep duruyorken topluca bir sepet oluşturup öyle deneyeyim. Olmazsa artık sizin dediğiniz gibi yapalım ama öyle de hem uzun sürecek hem yine bakiye kalacak bakalım artık. Bunu gerçekten bir yerde belirtmeleri gerekiyordu kesinlikle ya.

Şimdi bir şey fark ettim. Galiba olay bu hesaptan benim hesabı banlamışlar. Dedim ki bari cüzdan kodu alabilirsem alayım öyle vereyim ve şöyle bir şey geldi:

Benim anladığım, bu hesaptan benim hesabı banlamışlar. Diğer hesaplarda hediye gönderemezsin diye bir şey çıkmıyor.

Destek tekrar cevap verdi bu yasaklamayı kaldırmayacaklarını, kredi kartıyla almanız gerekiyor diyor. Çok saçma. Bu hataya gelene kadar keşke bir yerde hesap kısıtlaması var haberin olsun deseler.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Cevap vermemeleri de aşırı saçma. Dediğiniz çözüm gayet işe yarar o zaman fakat yine orada bir şekilde kullanılmayacak da şu anlık bir öyle yapalım. Bir de hazır bu talep duruyorken topluca bir sepet oluşturup öyle deneyeyim. Olmazsa artık sizin dediğiniz gibi yapalım ama öyle de hem uzun sürecek hem yine bakiye kalacak bakalım artık. Bunu gerçekten bir yerde belirtmeleri gerekiyordu kesinlikle ya.

Şimdi bir şey fark ettim. Galiba olay bu hesaptan benim hesabı banlamışlar. Dedim ki bari cüzdan kodu alabilirsem alayım öyle vereyim ve şöyle bir şey geldi:

Benim anladığım, bu hesaptan benim hesabı banlamışlar. Diğer hesaplarda hediye gönderemezsin diye bir şey çıkmıyor.

Destek tekrar cevap verdi bu yasaklamayı kaldırmayacaklarını, kredi kartıyla almanız gerekiyor diyor. Çok saçma. Bu hataya gelene kadar keşke bir yerde hesap kısıtlaması var haberin olsun deseler.

Hesaptan hesaba banlama gibi bir şey ilk kez duyuyorum. Başka bir sebebi olabilir. Aynı hesaba başka bir hesaptan deneyebilir misiniz?

Hesaptan hesaba banlama gibi bir şey ilk kez duyuyorum. Başka bir sebebi olabilir. Aynı hesaba başka bir hesaptan deneyebilir misiniz?
Siz dediniz diye tekrar denedim, evet onlara da yollanmıyor ama Steam Cüzdan Kodu yolluyor. Desteğe tekrardan yazdım İP adresine kadar bakabileceklerini bu hesapların zaten benim olduğumu söyledim bana dedikleri şey daha yazma deyip yolladılar :D
Gerçekten çok saçma. Yani bu hediye sistemini birileri suistimal ediyorsa eğer hediyeyi komple yasaklamak yerine ona göre bir şey yaparsın. Birden fazla hesaba farklı farklı oyun atıyorsa sürekli yasakla fakat zaten aynı hesaba sürekli atılıyor ve o oyunlar oynanıyor. Bunu da belirttim de dinlemediler bile, gerçekten tekrar yazma yazsan da okumadan kapatacağız talebini dediler ve kapının önüne koydular :D

Diğer yandan sizin dediğiniz gibi 10$ oyun aldım rastgele 1$ hediye edeyim düzelecek mi diye ama komple ban atmışlar artık öyle de düzelmedi veya o kotanın işlenmesi için süre geçmesi gerek bilemiyorum. İnternette de hiçbir bilgi yok zaten doğru düzgün. Kısaca itemleri sattığımız ile kaldık, üstüne bir bardak soğuk su içilecek. Aile paylaşımı olan oyunları ekleyeceğim artık. Üstelik bunu da belirteyim bu hesaplar aile paylaşımına dahil hesaplar ona rağmen böyle. Saçmalığın daniskası gerçekten. Kullanıcıyı bilgilendirme yok, neden böyle olduğuna dair resmi açıklama yok millet deneye yanıla bulmuş. Hiçbir şey yok ortada kafalarına göre iş yapıyorlar.

Siz dediniz diye tekrar denedim, evet onlara da yollanmıyor ama Steam cüzdan kodu yolluyor. Desteğe tekrardan yazdım IP adresine kadar bakabileceklerini bu hesapların zaten benim olduğumu söyledim bana dedikleri şey daha yazma deyip yolladılar :D
Gerçekten çok saçma. Yani bu hediye sistemini birileri suistimal ediyorsa eğer hediyeyi komple yasaklamak yerine ona göre bir şey yaparsın. Birden fazla hesaba farklı farklı oyun atıyorsa sürekli yasakla fakat zaten aynı hesaba sürekli atılıyor ve o oyunlar oynanıyor. Bunu da belirttim de dinlemediler bile, gerçekten tekrar yazma yazsan da okumadan kapatacağız talebini dediler ve kapının önüne koydular :D

Diğer yandan sizin dediğiniz gibi 10$ oyun aldım rastgele 1$ hediye edeyim düzelecek mi diye ama komple ban atmışlar artık öyle de düzelmedi veya o kotanın işlenmesi için süre geçmesi gerek bilemiyorum. İnternette de hiçbir bilgi yok zaten doğru düzgün. Kısaca itemleri sattığımız ile kaldık, üstüne bir bardak soğuk su içilecek. Aile paylaşımı olan oyunları ekleyeceğim artık. Üstelik bunu da belirteyim bu hesaplar aile paylaşımına dahil hesaplar ona rağmen böyle. Saçmalığın daniskası gerçekten. Kullanıcıyı bilgilendirme yok, neden böyle olduğuna dair resmi açıklama yok millet deneye yanıla bulmuş. Hiçbir şey yok ortada kafalarına göre iş yapıyorlar.

Arada belirsiz bir bekleme süresi var bunun gönderdiğiniz hesaplarla bir ilgisi yok benim deneyimlediğim. Ana hesabımdan çok fazla kez ban yedim bir süre sadece kendime harcama yaptım ve ardından tekrar hediye gönderebilir oldum hatta daha geçenlerde konu açıp 40$ a yakın bir bakiye satışı yaptım.

Çok saçma bir sistem ama elimizdeki bu 😄

Arada belirsiz bir bekleme süresi var bunun gönderdiğiniz hesaplarla bir ilgisi yok benim deneyimlediğim. Ana hesabımdan çok fazla kez ban yedim bir süre sadece kendime harcama yaptım ve ardından tekrar hediye gönderebilir oldum hatta daha geçenlerde konu açıp 40$ a yakın bir bakiye satışı yaptım.

Çok saçma bir sistem ama elimizdeki bu 😄
Yani bilemiyorum aşırı zoruma gitti. Fiziksel olsa millettin bayinin önünde araba yakmasına dönecek olay, Steam hesabını yakacağım :D

Diğer yandan Reddit'te biri şöyle bir şey demiş ben 5 kere arka arkaya ticket açtım en son biri düzeltti demiş. Fakat şöyle bir şey var benim bütün ticket taleplerime Raven adlı ileri zekalı arkadaş bakıyor ve okumadan talep kapatıyor. Belki daha sonralarda da deneyip buraya dönüş yaparım. Biraz daha zorlarsam Raven en son iki hesabı da silecek diye korkuyorum, gittikçe sertleşiyor :D Şimdi fark ettim ilk hesabı güncelleyen kişi de oymuş, madem biliyorsun şimdi neden yapmıyorsun be adam.

Kısaca anladığım kadarıyla bu düzeltilen bir şey değil. Sistem bir şekilde korumaya alıyor fakat benim gıcık olduğum hem bilgi vermemeleri hem o itemi o hesaba sattırmam. Allah'tan ben bıçağı falan da sat komple oyunları alalım dedim de kardeşim yok bıçak kalsın dedi. İyi ki bıçağı da o hesapta satmadık.

Başına gelen varsa gerçekten üzerine bir bardak soğuk su içsin ve belli bir zaman sonra düzelmesini beklesin. Yapacak bir şey yok çünkü.

Son düzenleme:
Kendiniz için harcamaya oyun içinde itemler falan alırsanız da olur. Birkaç aya düzelecektir diye düşünüyorum konuyu güncelleyebilirseniz herkes bilgilenir bende takipte olacağım 🙂

Kendiniz için harcamaya oyun içinde itemler falan alırsanız da olur. Birkaç aya düzelecektir diye düşünüyorum konuyu güncelleyebilirseniz herkes bilgilenir bende takipte olacağım 🙂
Evet konuyu güncelleyeceğim. Steam Destek ekibinin kesinlikle değişmesi gerekiyor. Bu yasaklamanın nasıl kalkacağını veya neye göre verdiklerini söylemiyorlar bile. Hiçbir şekilde yardımcı olmayıp, daha ticket açma okumadan kapatacağım diyor. Muazzam bir düzen. İtem satarken komisyon alırken bir problem yok fakat o parayı kendi hesabıma oyun almak için kullanırken git kredi kartını kullan diyorlar.

Neyse, maalesef şu anlık yapacak hiçbir şey yok. Gelecek zamanlarda konuyu güncellerim kesinlikle çünkü internette hiçbir kaynak yok. En azından burası da bir kaynak olur. Teşekkür ederim ilgilenen herkese.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı