Hellblade 2 Geliştiricileri: Hayranlarımız Kısa Oyunları Seviyor

Katılım
8 Ekim 2021
Mesajlar
5.225
Makaleler
4
Çözümler
36

Yapımcı, oyunun aşağı yukarı 8 saat süreceğini ve bunun sebebinin hayranların kısa oyun sevmesi olduğunu söylemiş.

Benim yorumum ise muhtemelen oyunun içerik anlamında boş olduğu ve böyle bir şey salladıkları. Oyun çıkacak hala adam gibi oynanış videosu yok. Hep "Bakın Seuna artık daha gerçekçi!" gibi saçma söylemler ile görsellik üzerinden prim kasmaya çalıştılar. Oyunun kısa sürmesine lafım yok da "Hayranlar böyle istediği için" demek bana oyunun boş olduğu inancını verdi. İnternette "Hellblade 2 kısa olmalı!" diye bağıran adam görmedim hiç.

Ekleme: Oyunun 8 saat olacağı bilgisi buradan değil, daha önceki haberlerden alıntıdır.
 
Her oyunun 50-100+ saatlik bir içeriğinin olmasına gerek yok bence, zaten olamaz da. Bu tür kısa deneyimler de bence güzel, hatta dediğim 50-100+ saatlik oyunların ardından bu tür kısa oyunlar tatlı niyetine oynanabiliyor ve güzel bir değişiklik oluyor.

Şahsen oyunun ne kadar sürdüğü benim için bir önem arz etmiyor, benim için önemli olan oyunu oynarken yaşadığım deneyim. Özellikle çalışan kesimde zaman sıkıntısı yaşayıp da bir çok oyun deneyimlemek isteyenler için çok uygun oluyor kısa oyunlar.

Tabii bir çok insan da oyunun süresini fiyata bölerek saatlik bir derecelendirme çıkartıyor oyunu satın almadan önce, onlar için bu tür oyunların kısa olması hoş olmayabiliyor.
 
Son düzenleme:
@Corizeo ya benim için öyle. Ayrıca kısa ama başyapıt oyunlar yapsalar tamam da bu adamların son yıllarda çıkardığı oyunlar en az 30 saatlik souls-like. Nioh, Wo Long ve Rise of the Ronin falan.

Kusura bakmayın da 50 dolarlık bir oyunun 8 saatlik sürmesi de adama koyar biraz.
 
Bu oyun yıllardır geliştirilmiyor mu? Yıllardır geliştirip 8 saatlik oyun yapmak saçmalıktan ibaret. Zaten bu oyuna hiç güvenim yok büyük ihtimal 8 saat süren ve içerisi boş olan bir oyun olacak gibi görünüyor.
 
Son düzenleme:
Bu oyun yıllardır geliştirilmiyor mu? Yıllardır geliştirip 8 saatlik oyun yapmak saçmalıktan ibaret. Zaten bu oyuna hiç güvenim yok büyük ihtimal 8 saat süren ve içerisi boş olan bir oyun olacak gibi görünüyor.
En az 30 saat süren souls-likelar yapıp yeni oyunu 8 saat olup "Hayranlarımız kısa oyun seviyor." diyince erkekler:
1712322557369.png
 
Bir de fanların üstüne üstlük trailerın yürüyüş ve önceki oyunun pek üzerine koyulmamış oynanış içermesine laf edenlere "ilk oyunun amaçladığı şey bu değildi, psikolojik oyun" vs diyerek oyunun aynı gözükmesini ve gelişmemiş olma ihtimalini savunması da ayrı trajikomik cidden. İlk oyunun ne kadar az bir bütçeyle yapıldığı ve gene o bütçe için gayet iyi görsellik ve seslendirme, kalan yönleri ile de ortalama üstü iş yaptığı düşünülünce başarı cidden takdir edilesi fakat şimdi arkalarında koskoca Microsoft varken gene aynı şekil sunacaklar gibi gözükmeleri üzücü. Bu arada 8 saat olmasıyla hiçbir derdim yok, aksine 8-12 saat civarı süren oyunlar benim için en iyisi ama bu oyun da bütçesi olmasına rağmen genellikle sadece ara sahneli ve yürüyüş sekanslı trailerlar paylaşılması ve pek oynanış veya oyun içi mekanikler hakkında konuşulmaması biraz hayal kırıklığı. Pek geliştirmeye gidilmemiş olduğu işaretleri fazla ve korkutuyor.
 
Şu haberi görünce yine Xbox One'ın çıkış oyunlarından olan Ryse : Son Of Rome aklıma geldi oda görsellik olarak şuan bile çok iyi gözüken ama oynanış anlamında aşırı tekrara binen bir oyun. Yinede olan içeriği uzatma olmadan deneyim etmek benim için iyi bir şey en azından Bugisoft gibi yapmıyorlar.
 

Geri
Yukarı