Hellsing mi yoksa Hellsing Ultimate mi izlenmeli?

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
Hellsing animesine başlamak istiyorum ancak iki versiyonunun olduğunu duydum, hangisi izlemem daha iyi olur? En büyük farkın çizimler olduğu söyleniyor ancak çizim kalitesi benim için çok önemli değil, onun dışındaki başlıca farklar nedir?

Şahsen ben izlemedim fakat bana önerenler Hellsing Ultimate ile başlamamı önermişti. Orjinal mangaya daha bağlı sanırsam.

Edit: Hellsing manga bitmeden çıkan bir uyarlama olmuş, Hellsing Ultimate ise tüm mangaya göre uyarlanmış o yüzden ultimate'i izle bence.

Ultimate'in hikayesi, düzünün müzikeri daha iyi. Hala 2001 Hellsing'in ara sıra müziklerini açar dinlerim. Opening'i zaten en sevdiğim ilk 3 Opening'den.

Fakat hikaye kısmına gelecek olursak, 2001'dekinin finali pek de iyi değil diyebilirim. Bir zamandan sonra mangadan koptuğu için çoğu karakter, olay açıklanmadan bitiyor ve haliyle finalde "e buna ne oldu şimdi?" veya "e bu şeyden bahsedildi ama biz göremeden final verildi? Neydi ki bu?" gibi sorular yöneltmeniz olası.

Ultimate'de ise böyle bir durum yok, her şey her şeyiyle açıklanmış bir şekilde bitiyor ve hikayesi de daha iyi işlenmiş. İkisi arasından Ultimate derim. Ama bana kalırsa ikisi de izlenilebilir. 2001'i izlemekten hiçbir şey kaybetmezsin.

Hellsing Ultimate daha güzel fakat bana kalırsa ikisinide izle çünkü konuları biraz farklı.
Hellsing direkt hikayeyi anlatır fakat Ultimate biraz daha yan seri gibidir.
Bunu Fullmetal Alchemist ve FMA Brotherhood'a benzetebiliriz.

Yani önce Hellsing sonra Hellsing Ultimate izle.

Konu 3 yıl önce açılmış :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı