Hem Arduino Uno hem de Arduino Pro Mini çalıştırma

İki Arduino'yu birbirine bağlamayı mı diyorsun? Biraz detaylandırır mısın?
Ekran Alıntısı.PNG

Yani hem Pro Mini'ye güç vereceğim hem de Bluetooth modüllerini kullanacağım.

Uno'nun üzerinde normalde 3.3V birde 5V pini bulunmakta. Bazı durumlarda karta buradan besleme yapılabiliyor ama çıkışı alabiliyor musun onu bilmiyorum. Ben bir kaç link bırakayım birde sen incele ama emin olamazsan yapma karta zarar gelmesin.
BU linki incele fotoğraftan anladığım kadarıyla dediğim pinlerden besleme yapılıyor.

Uno'nun üzerinde normalde 3.3V birde 5V pini bulunmakta. Bazı durumlarda karta buradan besleme yapılabiliyor ama çıkışı alabiliyor musun onu bilmiyorum. Ben bir kaç link bırakayım birde sen incele ama emin olamazsan yapma karta zarar gelmesin.
BU linki incele fotoğraftan anladığım kadarıyla dediğim pinlerden besleme yapılıyor.
Aynen. Fakat şöyle bir problem yaşıyorum. Kod doğru ama serial monitöre girdiğimde kodda led yakmıyor. Her şeyi kontrol ettim. Kodlar:

int Led=8;

char junk;
String inputString="";

void setup()
{
Serial.begin(9600); // Seri Monitor için Baud rate 9600'e ayarlayalım.
pinMode(Led, OUTPUT); // Led 1 için pini tanımlayalım.
}

void loop()
{
if(Serial.available()){
while(Serial.available())
{
char inChar = (char)Serial.read(); //Giriş değerlerini oku.
inputString += inChar; //Seri monitörden gelen değerleri stringe çevir.
}
Serial.println(inputString);
while (Serial.available() > 0)
{ junk = Serial.read() ; } // clear the serial buffer
if(inputString == "1"){ //1'e basıldığında Led1'i yak.
digitalWrite(Led, HIGH);
}else if(inputString == "0"){ //q tuşuna basıldığında Led1'i söndür.
digitalWrite(Led, LOW);
}
inputString = "";
}
}

Eksik var gibi sanki dostum ledi giriş yaptığın pin hangisi misal
digitalWrite(13, HIGH) gibi olmayacak mı sen direk Led yazmışsın.

Ha evet fark edememişim :) yıllar oldu kodlama yapmayalı ama yanlış yok gibi kodlarda.
İstersen int'siz dene birde kod kısmına çok yardımcı olamayacağım dediğim gibi uzun zamandır kod yazmıyorum.
Kusura bakmayın yılın aptallığını yaparak lede GND takmayı unutmuşum. Zeka Zeka. :D
(Uykusuzluktan yoksa yani) :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı