Hem oyunu hem dersi aynı anda yapamiyorum

Tam tersine lisenin son zamanlarında ve üniversite hayatında bu katı kurallara uyman gerekecek. Şu anki yaşında bu katı kurallara ayak uydurman normal değil. Sonuçta çocuksun ve oyun oynaman gerek. Dersi ayrı zamanda oyunu ayrı zamanda oynarsın.
 
Dostum gerçekten çok erken başlamışsınız. Aklını çelmek gibi olmasın ama ben 8. sınıfta mart ayında sadece fene çalıştım 360 aldım ve oturduğum yere göre imam hatip fen lisesine gittim.
Sana tavsiyem şimdi çok sıkı çalışma çünkü 8. sınıfa gelince içinde istek kalmayabilir. Veya mola vererek hep ders yaparsan alışkanlık haline getirirsin.
 
Her ne kadar oyun oynamak eğlenceli olsa da sınav hazırlığı son senede hallolan bir iş değil ne yazık ki. Konular birbirleri ile bağlantılı oluyor ve önceki senelerde öğrendiğin şeyler bir sonraki senelerde tekrar karşına çıkacak. Liseye iki sene olsa da anladığım kadarıyla 7. sınıfsın ve seneye sınavın olacak demektir bu. Şu an bir miktar zorlanarak da olsa derslerinle ilgilensen ileride keşke ders çalışsaymışım demekten çok daha iyi olur senin için. Derslerine biraz ilgi gösterdiğini ailene gösterebilirsen onlar da seni ödüllendirmek için bir miktar izim verebilir bence. Ancak gelişim gösterdiğini kanıtlayarak onların buna inanmasını sağlayabilirsin. Baskı da olsa üzerinde onlar senin iyiliğini düşünüyor ve herkes bu yollardan geçiyor. Bu iki yıl biraz dişini sıkarsan lisede emin ol gecelere kadar olmasa da da yurtta kalmazsan dilediğin gibi oynarsın oyununu. Lise zor evet, ancak oyun oynamaya vaktin de olacak. Senin şuan ki önceliğin iyi bir lise kazanmak olmalı ki geleceğinin güzel olmasına katkı sağla şimdiden. Bir miktar da oyun oynarsın ailen izin verdikçe.
 

Geri
Yukarı