Hem savcı hem siyasetçi olmak

Savcılık mesleğini ele alıp 30'lu yaşlarına kadar kendini o alanda geliştirirsin. Sonradan mesleğini durdurup siyasete yönelirsin. Prosedürler hakkında hiçbir bilgim yok ama iki mesleği aynı anda yapabileceğini düşünmüyorum.
 
Savcılık mesleğini ele alıp 30'lu yaşlarına kadar kendini o alanda geliştirirsin. Sonradan mesleğini durdurup siyasete yönelirsin. Prosedürler hakkında hiçbir bilgim yok ama iki mesleği aynı anda yapabileceğini düşünmüyorum.

Meslekten Çekilme:

Madde 51 –
Hakim ve savcılar, Adalet Bakanlığına yazılı olarak başvurmak suretiyle mesleklerinden çekilme isteğinde bulunabilirler.

Çekilme isteğinde bulunan, isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder; ancak, istem tarihinden itibaren bir ay içinde cevap gelmediği takdirde görevini bırakabilir.

Olağanüstü mazeretleri ile meslekten çekilenler, Adalet Bakanlığına bilgi vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler.

İzinsiz veya kabul edilir mazeretleri olmaksızın; görevlerini terkederek bu terki kesintisiz on gün devam ettirenler veya bir yılda toplam otuz gün göreve gelmeyenler meslekten çekilmiş sayılırlar.

Hakimler ve savcılar siyasi partilere giremezler, girenler meslekten çekilmiş sayılırlar.

(Mülga son cümle: 9/3/1995 – 4087/4 md.)

1983 tarihli Hakimler Ve Savcılar Kanunu'na aittir.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar ben savcı olmak istiyorum fakat diğer isteğim de siyasetçi olmak. Savcı olunca tarafsız olduğumuzdan siyaset yapamam otomatik görevden alınırım. İkisi de benim hayalim, ne yapabilirim?
Aynı anda hem siyasetçi hem hakim olamazsın. Hatta hakimken bir siyasi partiye üye dahi olamazsın. Bir yere kadar avukatlık yap sınavlarına gir savcı ol. Bu şey zaten senin 6-7 seneni alır birde hakimlik sınavlarına girersin 5-6 yıl çalışıp toplam 15 seneye falan tekabül ediyor. İstersen 15-20 sene yargı da görev yaptıktan sonra siyasete atılabilirsin. Senin özverine kalmış bir şey.
 
Aynı anda hem siyasetçi hem hakim olamazsın. Hatta hakimken bir siyasi partiye üye dahi olamazsın. Bir yere kadar avukatlık yap sınavlarına gir savcı ol. Bu şey zaten senin 6-7 seneni alır bir de hakimlik sınavlarına girersin 5-6 yıl çalışıp toplam 15 seneye falan tekabül ediyor. İstersen 15-20 sene yargı da görev yaptıktan sonra siyasete atılabilirsin. Senin özverine kalmış bir şey.

Hakim olmak istemiyorum, savcı olmak istiyorum. Yaşlanmadan siyasete atılmak istiyorum.(37-38-39-40)
 

Geri
Yukarı