Hem UEFI hem de legacy USB nasıl yapılır?

alp15eren

Megapat
Katılım
4 Aralık 2016
Mesajlar
5.289
Makaleler
1
Çözümler
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim elimde bir tane eski bilgisayar var ve o bilgisayarın UEFI desteği yok. Bilgisayarlara format attığım zaman ISO'yu tekrar yazdırmak sıkıntı oluyor benim için. Bir GPT olarak yazdırıyorum onu silip daha sonra MBR olarak yazdırıyorum. Benim bir programla bu USB'ye ISO'yu hem UEFI hem de BIOS (Rufus'ta böyle yazıyor) olarak yazdırma imkanım var mı?
 
Nasıl oluyor anlatabilir misiniz?

Bu rehber işinize yarayacaktır :)
 
Bu rehber işinize yarayacaktır :)

MBR ile yazıldığında hem UEFI hem legacy, kurulum da yapabiliyorsunuz. GPT/MBR önemli değil. UEFI kurulum yapacaksıniz boot ekranından başında UEFI olan USB belleği seçmeniz yeterli. Legacy yapacaksanız da başında UEFI olmayani sececeksiniz.

28 GB'lik belleği 23 olarak böldüm. 5GB'lik kısmına yani exFAT olana ISO'yu atmam gerek değil mi? Geri kalan 23GB yi de NTFS olarak biçimlendirdim.
UEFI olan bilgisayarımda Secure Boot hatası verdi. Legacy olan ise çalıştı sanırım iso seçme ekranı geldi. Ne yapmam gerek?
 
Son düzenleme:
Secure Boot açıksa kapatabilirsiniz. exFAT yazdırmak sorun çıkartabilir. NTFS veya FAT32 olarak yazdırın.

Hocam Secure Boot'u açıp hallettim fakat bir sıkıntı var. Ben normalde ISO'yu katılımsız yaptım fakat bunda bana başlangıçta seçmem gereken dili falan söylüyor. Onun dışında disk biçimlendirme kısmında diskleri görmüyor.
 
ISO dosyasına müdahale ettiyseniz bunlar olmuş olabilir. Disk görünmeme sorunu kurulum yapmış olduğunuz USB ve USB'nin takıldığı portuna kadar etki ediyor. Bu nedenle farklı bir porta takip deneyin USB'yi.

Aynı USB portunda Rufus'la yazdığımda oluyor. Muhtemelen iso dosyasını değiştirdiğim için oluyor.
 

Geri
Yukarı