Hemoroid tedavisinde ne kontrolleri yapılır?

Ozuhan

Decapat
Yarın için randevu aldım. Doktora, Hemoroid hastalığı yüzünden gözükeceğim. Hastalık ilk evrelerinde değil. Çok yoğun kan gelmekte lakin dışkılama haricinde herhangi bir acı veya ağrı yok. Sadece yoğun miktarda kan geliyor. Ortalama olarak 2 aydır bu durumda. Dediğim gibi yarın randevum var, doktora göründüğümde benden sadece idrar-dışkı tahlilleri isteyip krem mi yazar? Yoksa bıçak altına girmek mi gerekir. Hemoroid her ne kadar 10 dakika içerisinde küçük bir operasyonla alınsa bile ben bıçak altına girmek istemiyorum. İlk başlarda krem tarzı tedavi mi önerir yoksa küçük bir operasyon mu?

Son düzenleme:
heö.gif

Emin değilim ama böyle bir muayenesi yok muydu bunun?

Muayene sonucunda fissür ya da hemoroid durumuna göre tedavi önerirler. Sizi esir almazlar. Korkmayın.

Böyle yapılan prostat muayenesi.
O da kötü. :D

Hocam...
Demeyin şöyle şeyler, zaten korku var. :D

Her neyse cevabını almak istediğim asıl konu direkt küçük bir operasyon gerekli demezler değil mi?

Mesajı düzenlemiştim ama yetişmemiş sanırım. Sizin onayınız olmadan hiçbir şey yapamamaları gerekir.

4. evredeyse kremle falan halledilmez artık. Dışarı çıkmış pakeler (toplar damarların genişlemiş kısımları) için tek çare minik bir ameliyat. Gerçi duruma bağlı olarak bant ligasyonu yani boğma tedavisi ile de kurtulabiliyorsun. Dışarıya çıkmış ve genişlemiş toplar damarın anüse açılan kısmına bant atıyorlar (paket lastiği gibi düşün) ve kan akışını tamamen kesip o dokunun gangren olmasını sağlayarak düşmesini sağlarlar.

Yani korkmanı gerektirecek bir durum yok. Her iki durumda da basit tedavi yöntemleri.

Geçmiş olsun.

Hemoroid iç ve dış olmak üzere hem tedavi hem de tekrarlama riskine göre kabaca ikiye ayrılır. İç hemoroidler ağrı yapmaz, ele gelmez. Dış hemoroidler ele gelir, estetiği bozar, içleri pıhtılaşırsa feci ağrıya neden olur.
Hemoroidde direkt cerrahi önerilmez, önce kabızlık varsa onu da önleyici beslenme önerisi/ilaç takviyesiyle bağırsak düzenleyici verilir, buna sıcak oturma banyosu da eşlik eder, zamanla şikayetler gerilemez ve hatta ilerlerse cerrahi planlanır.

Sözün özü, cevabını burada bulabileceğin bir soru değil bu. Yarın git muayeneni ol, ona göre konuşuruz.

Teşekkürler, en azından içim rahatladı. Uzun süredir bu konudan dolayı kafamın içi dolu.
Geçmiş olsun.

Hemoroid iç ve dış olmak üzere hem tedavi hem de tekrarlama riskine göre kabaca ikiye ayrılır. İç hemoroidler ağrı yapmaz, ele gelmez. Dış hemoroidler ele gelir, estetiği bozar, içleri pıhtılaşırsa feci ağrıya neden olur.
Hemoroidde direkt cerrahi önerilmez, önce kabızlık varsa onu da önleyici beslenme önerisi/ilaç takviyesiyle bağırsak düzenleyici verilir, buna sıcak oturma banyosu da eşlik eder, zamanla şikayetler gerilemez ve hatta ilerlerse cerrahi planlanır.

Sözün özü, cevabını burada bulabileceğin bir soru değil bu. Yarın git muayeneni ol, ona göre konuşuruz.
Dış hemoroid bulunmakta lakin herhangi bir pıhtılaşma söz konusu değil, yara biçiminide almadı. Kanama miktarı biraz fazla olduğundan ve dış hemoroid olmasına rağmen ağrı veya acı olmadığından dolayı iç hemoroidinde olduğunu düşünüyorum. Hayırlısı ile yarın muayene olacağım. Umarım kolaylıkla atlatırım.
Gittim, geldim. Krem ve fitil yazdı sadece. 15-16 Kasım'a kadar geçmez ise bir daha gelin dedi.

Şükürler olsunki buda geçecek gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı