Hemşire olarak atandıktan sonra pişman olmak

Dembaba1903

Kilopat
Nereden başlayacağım veya kendimi nasıl doğru ifade edeceğim bilmiyorum ama rica ediyorum bana yol gösterin. Ben yaklaşık 3 ay önce hemşire olarak İstanbul'da bir eğitim ve araştırma hastanesine atandım ( KPSS 80.5 puan). Ama o kadar yoğun bir çalışma temposu var ki bırakın mesleği ben hayattan soğudum. Benim FMF hastalığım var ve stres, fiziksel yorgunluk gibi etmenler benim ataklarımı tetikliyor. Çalışamayacak duruma geldiğim zamanlar oluyor ama dinlenme boşluğumuz bile yok, gün aşırı 24 saat nöbet tutuyoruz. Kendimi son zamanlarda aşırı kötü hissediyorum hem fiziksel hem duygusal olarak ve kimse beni anlamıyor. Ben de açıkçası bilmiyorum ne yapabilirim, nasıl bir yol izleyebilirim, bu işin içinden nasıl çıkabilirim? Benim ne hakkım var kanunen veya kime danışabilirim bilmiyorum, yazacak veya soracak kimsem de olmadığı için mecburen buraya yazıyorum. Yalvarırım bana bir yol gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden başlayacağım veya kendimi nasıl doğru ifade edeceğim bilmiyorum ama rica ediyorum bana yol gösterin. Ben yaklaşık 3 ay önce hemşire olarak İstanbul'da bir eğitim ve araştırma hastanesine atandım ( KPSS 80.5 puan). Ama o kadar yoğun bir çalışma temposu var ki bırakın mesleği ben hayattan soğudum. Benim FMF hastalığım var ve stres, fiziksel yorgunluk gibi etmenler benim ataklarımı tetikliyor. Çalışamayacak duruma geldiğim zamanlar oluyor ama dinlenme boşluğumuz bile yok, gün aşırı 24 saat nöbet tutuyoruz. Kendimi son zamanlarda aşırı kötü hissediyorum hem fiziksel hem duygusal olarak ve kimse beni anlamıyor. Ben de açıkçası bilmiyorum ne yapabilirim, nasıl bir yol izleyebilirim, bu işin içinden nasıl çıkabilirim? Benim ne hakkım var kanunen veya kime danışabilirim bilmiyorum, yazacak veya soracak kimsem de olmadığı için mecburen buraya yazıyorum. Yalvarırım bana bir yol gösterin.

Yurt dışına çalışma vizesi alın Almanya'da Hollanda'da çok rahatlarsınız böyle bir kolaylık varken elinizde(doktor ve hemşireler hemen ülkeye alınıp atanıyor) yabancı diliniz varsa yurt dışına gidin mükemmel iş saatleri ve harika bir maaş ile karşılaşacaksınız, meslekten çıkmak istiyorsanız istifa dilekçenizi verin ama bu şekilde emekliliğiniz yanar.

Hocam bende FMF hastasıyım ve yaşadıklarınızı az çok tahmin edebiliyorum size verebileceğim en mantıklı tavsiye hemşireliği bırakmanız çünkü size göre bir meslek değil hayatınızın kalanı böyle geçmez kendinize uygun farklı bir mesleğe yönelmenizi öneririm ama yinede en doğru kararı siz bilirsiniz

Yurt dışına çalışma vizesi alın Almanya'da Hollanda'da çok rahatlarsınız böyle bir kolaylık varken elinizde(doktor ve hemşireler hemen ülkeye alınıp atanıyor) yabancı diliniz varsa yurt dışına gidin mükemmel iş saatleri ve harika bir maaş ile karşılaşacaksınız, meslekten çıkmak istiyorsanız istifa dilekçenizi verin ama bu şekilde emekliliğiniz yanar.

Almanya Hollanda iyi ama ikisi de B2 seviyesinde kendi dillerini bilmeni istiyorlar B2 Almanca öğrenmeye çalışsan 2 sene sürer herhalde.

Almanya Hollanda iyi ama ikisi de B2 seviyesinde kendi dillerini bilmeni istiyorlar B2 Almanca öğrenmeye çalışsan 2 sene sürer herhalde.

Ben Almanca öğrenme kursunda 6 ayda öğrenip Almanya'ya gittim en yakın zamanda oraya yerleşmeyide düşünüyorum hiçbir şey imkansız değil insan isterse olur. Ve hocam size galericilik, emlakçılık öneririm tam sizin mental halinize göre bir meslek halk eğitim kursunda ücretsiz belgesini alabilirsiniz.

Ben Almanca öğrenme kursunda 6 ayda öğrenip Almanya'ya gittim en yakın zamanda oraya yerleşmeyide düşünüyorum hiçbir şey imkansız değil insan isterse olur.

6 ayda B2 Almanca hayali kurmak hele Türkiye'de öğreniyorsan imkansız kardeşimde Almanya'da okuyor arkadaşlarımda şartlı kabulle gitmişlerdi B2 seviyesine Almanya'dayken anca 12-14 ayda falan oldular.

6 ayda B2 Almanca hayali kurmak hele Türkiye'de öğreniyorsan imkansız kardeşimde Almanya'da okuyor arkadaşlarımda şartlı kabulle gitmişlerdi B2 seviyesine Almanya'dayken anca 12-14 ayda falan oldular.

B1 oldum hocam ben gittiğimde de yabancılık çekmedim 5 ay kalıp geldim Türkiye'ye.

Hacı benim annemde anestezi teknikeri durumunzu anlayabiliyorum. Bu sektörde çok fazla mobing ve kavga oluyor. Annemin bile davalık olduğu insanlar var. Üst kıdemli hemşire olmadığınız sürece bu devam edecek.

Eğer iyi bir kurs olursa 3 ayda öğrenirsin.

Benim kuzen 3 aydır orada B1 seviyesinde.

Hocam ne olur beni yanlış anlama ama bazı insanlara bazı meslekler uymaz. Bir de sen FMF hastası olduğun için özellikle bu meslek sana uygun değil. Yıllardır sağlık çalışanlarının şikayetlerini duyuyoruz, yoğun çalışma temposu, mobbing, ücret vs. diye. Keşke araştırmanı yapıp karar verseydin.

Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Açıkçası kafamda bir meslek yoktu ben de büyüklerimin tavsiyesine uydum , işsiz kalma korkusuyla tercih ettim biraz. Hastalığımda üniversite 3. sınıfta falan çıktı. Ordan geriye dönmenin hem vakit kaybı olcağını düşündüm hem de ailemin psikolojik baskısına maruz kalmak istemedim. Çünkü atanana kadar bile sürekli işsizliğimi sorguladılar. Bıraktığım takdirde nasıl bir yol izleyebilirim , ne yapabilirim , şuan olduğum bölümü veya hastaneyi değiştirebilir miyim , bir rapor alabilir miyim ? Açıkçası merak ettiklerim bunlar. Bunların yanı sıra dil öğrenmeye başlayacağım. Başka tavsiyeleriniz varsa alabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı