Hepsiburada değişim yerine iade yaptı

YorgunSavascı06

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 1 sene önce ağustos ayında SteelSeries Sensei Ten mouse aldım Hepsiburada'dan 900TL idi fiyatı. Scroll tuşu bozuldu ve garantiye gönderdim, garantiden ürünün arızalı oldugu raporu geldi. Onlar değişim için Hepsiburada'ya yollayın dediler. Hepsiburada 1 hafta beklettikten sonra iade yaptı 900TL. Mouse şu anki fiyatı 2K. Bir de bu bir hafta boyunca her iki günde bir yazdım değişim istediğimi. Ayrıca göndermeden önce de sordum benim aldığım satıcı ürünü satmıyor yine de değişim olur mu diye. Kendimi dolandırılmış hissediyorum nereye şikayet edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişim istediğinizi kanıtlayabilir misiniz?

Kanıtlayabilirseniz vakit kaybetmeden e devlet üzerinden kanıtlarınız ile beraber tüketici hakem heyetine başvurun. Seçim hakkı tüketicinindir, satıcı kendi kafasına göre iade edemez.

Kanıt olarak alttaki fotoğraf var hocam. Bir de iade istemediğimi belirttiğim talep var. Tüketici hakem heyetine de CİMER'e de başvurdum ama bunlar bana para iadesi yaptı bir anda. Pazartesi sonuçlanır değişim talebiniz demişlerdi sabah bir kalktım banka hesabımda 900 TL var. Sorun yaratmaz değil mi?

Dosya Ekleri

• H1.PNG
    H1.PNG
    89,9 KB · Görüntüleme: 56
  • H2.PNG
    H2.PNG
    101,1 KB · Görüntüleme: 52
Çok iyi hocam, bence yeterli tabi ki son karar hakem heyetinin. O yüzden elinizde ne varsa tek bir PDF halinde başvuruya ekleyin.

İadenin gerçekleştiği dekontu da eklemeyi unutmayın. Sorunuz olursa etiketleyebilirsiniz.

Her PDF'i ayrı atmıştım hocam ya. Tekrar düzenleme var mı THH'de. İade dekontunu unutmusum onu da onlar sorarsa mı göndereyim yoksa basvuruyu iptal edip yeniden mi olusturayım?

Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımın için.

Ne demek hocam, rica ederim.

Sistem biraz sıkıntı, iptal etsenizde işleme alınıyor. Siz yeni başvuru açıyorsunuz sistemde 2 tane gözüküyor ikisi de sıraya alınıyor sonra aynı başvuru var diye ikisini de reddediyorlar vs. O yüzden şimdilik kalsın, işleme alındıktan sonra gerekirse hakem heyetine gidip dekontu elden verirsiniz.

Süreci paylaşırsanız takipteyim. İyi sosyaler.

Dönüt alınca yazarım hocam.Size de iyi sosyaller :)

Süreç sonlanmadı..Yaklaşık 4 ay oldu bir sonuç çıkmadı :/

15 Ekimde son mesajımı yazmıstım buraya.Karar 11 Ekimde alınmış ama tabiki açıklanmamış.Neyse sonuç olarak aşağıda yazılan bilgi geldi.Haziranda başvurduğum thh,kararı ekim sonu vermiş.Velhasıl,enflasyonun sebebi ne satıcı ne de thh imiş.Gidip devleti şikayet edeyim bari.

Dosya Ekleri

• karar.PNG
    karar.PNG
    593 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı