Hepsiburada THH başvurusu iptal edilmeli mi?

Honeystone

Femtopat
Daha fazla  
Selam herkese,

4 Haziran'da %39 indirimle 23.599'a Hepsiburada S24+ satıyordu. Sipariş verdik 2-3 saat sonra iptal edildi. THH'ye başvurdum savunması geldi fakat hala karara bağlanmadı. Hepsiburada THH kararına itiraz için dava açıyormuş. Sizce THH başvurusunu iptal etmeli miyim? Dava kısmında kazanıyorlar mı? Kazanırlarsa bir de vekalet + dava masraflarını ödemek zorunda kalmayalım. :)

Faturası kesildi mi hatırlamıyorum. Siparişlerimden baktığımda göremedim. Ama daha önce kargosu teslim edilemeyip iptal olan siparişe baktım orada da fatura göremedim. Onun için kesin emin değilim. @imnotagamer

Selam herkese,

4 Haziran'da %39 indirimle 23.599'a Hepsiburada S24+ satıyordu. Sipariş verdik 2-3 saat sonra iptal edildi. THH'ye başvurdum savunması geldi fakat hala karara bağlanmadı. Hepsiburada THH kararına itiraz için dava açıyormuş. Sizce THH başvurusunu iptal etmeli miyim? Dava kısmında kazanıyorlar mı? Kazanırlarsa bir de vekalet + dava masraflarını ödemek zorunda kalmayalım. :)
Fatura kesilmediyse itiraz açtıklarında elinizdeki delilleri tekrar mahkemeye sunmanız gerekebilir. Bu deliller arasında o fiyata satın aldığınıza dair birden fazla delil (ekran görüntüleri, eposta bildirimi, sms bildirimi, banka ödeme dökümü vb.) varsa kendinizi haklı çıkarabilirsiniz. Süreç uzun sürse de sonucunda yüksek ihtimalle size o fiyattan satmak zorunda kalırlar. Kazanmaları durumunda da şöyle bir durum mevcut, eğer THH dosyasında sunmadıkları bir savunmayı delil olarak mahkeme sürecine eklerlerse bunu gerekçe göstererek tüm vekalet masraflarını düşürebiliyorsunuz. Bu işlemi size vekalet ücreti ödeme hükmü verildikten sonra itiraz olarak yapmanız gerekebilir.
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Genel Hükümler
Tüketici mahkemeleri ve tüketici hakem heyetlerinde ücret
MADDE 12- (1) Tüketici hakem heyetlerinin tüketici lehine verdiği kararlara karşı açılan itiraz davalarında,kararın iptali durumunda tüketici aleyhine, bu Tarifenin üçüncü kısmına göre vekâlet ücretine hükmedilir.
(2) Ancak, hükmedilen ücret kabul veya reddedilen miktarı geçemez.
(3) Ancak, mevcut olduğu halde tüketici hakem heyetine sunulmayan bir bilgi veya belgenin tüketici mahkemesine sunulması nedeniyle kararın iptali halinde tüketici aleyhine vekalet ücretine hükmedilemez.

Faturası kesildi mi hatırlamıyorum. Siparişlerimden baktığımda göremedim. Ama daha önce kargosu teslim edilemeyip iptal olan siparişe baktım orada da fatura göremedim. Onun için kesin emin değilim. @imnotagamer
Ürün satışında hatalı fiyat, stok girdi hatası gibi bazı problemler olabiliyor. Böyle durumda fatura kesilmeden iptal hakları olabilir. Fakat sipariş iptal edildikten sonra tekrar aynı veya daha yüksek fiyattan satış gerçekleşmişse sizin lehinize bir sonuç çıkar ama bu durumu takip ettiniz mi bilmiyorum.

Ürün satışında hatalı fiyat, stok girdi hatası gibi bazı problemler olabiliyor. Böyle durumda fatura kesilmeden iptal hakları olabilir. Fakat sipariş iptal edildikten sonra tekrar aynı veya daha yüksek fiyattan satış gerçekleşmişse sizin lehinize bir sonuç çıkar ama bu durumu takip ettiniz mi bilmiyorum.
Başka bir forumda sıcak fırsatlarda görmüştüm almıştım. Konu altında kargoya verilenler de vardı. Bayram arifesiydi belki kargodan geri çekmişlerdir ondan emin değilim. Ama fiyat yükseltip satışa devam ettiler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı