Hepsiburada'dan Alınan Note 9 Garantisi Nasıl İşler?

EgehanCeylan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum içimi rahatlatmak amacıyla. Ben hepsiburada üzerinden telefon almak istiyorum fakat ürünün içinden garanti çıkmaması veya çıkması halinde arızalandığında ne yapacağım konusunda pek fikrim yok. Samsung'un çevremde resmi servisi var mı yok mu nerden öğrenebilirim ve nasıl garanti kapsamında ücretsiz tamir ettirebilirim? Yardımcı olursanız deneyimlerinizden yararlanarak çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün açıklamasında ya da isminin yanında "Samsung Türkiye garantilidir" diye bir ibare varsa, Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir Samsung yetkili servisine götürebilirsiniz.
Bir Samsung Destek Merkezi Bulun | Samsung Destek TR
Buradan size yakın servisi bulabilirsiniz.

2 buçuk yıl önce Hepsiburada'dan A5 2016 aldım. Birkaç defa batarya ile ilgili sorunum oldu. Evime en yakın Samsung yetkili servisine götürdüm garantiden yararlandım. IMEI sorgulatınca zaten garantisini gördüklerinden fatura bile istemiyorlar. İçin rahat olsun.

Tabi ben Samsung Türkiye garantili aldım . İthalatçı garantilide işler daha farklıdır onu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Cihazı alma dan önce Samsung Türkiye garantili mi yoksa distribütör garantili mi diye mağazaya sorun.
Distribütör garanti ile resmi garanti aynı şey zaten. İthalatçı garanti demek istediniz sanırım. Ben de bunu yazmak için girmiştim.

Samsung Türkiye garantili bir ürün ise herhangi bir Samsung servisi ürünü tamir etmekle yükümlü. İthalatçı garnatili ise ürünü yurtdışından getiren şirket size kendi garantisini sunar.

Distribütör garanti ile resmi garanti aynı şey zaten. İthalatçı garanti demek istediniz sanırım. Ben de bunu yazmak için girmiştim.

Samsung Türkiye garantili bir ürün ise herhangi bir Samsung servisi ürünü tamir etmekle yükümlü. İthalatçı garnatili ise ürünü yurtdışından getiren şirket size kendi garantisini sunar.
Distribütör zaten dağıtıcı demek değil mi? İthalatçı garanti daha makul tabir olabilir lakin dikkat çekmek istediğim;sorulduğu zaman distribütörlük aldıkları için mağazaların:"Biz Samsung Türkiye'nin resmi distribütörüyüz." demesi.

Kısaca Samsung Türkiye garantili ürün alırsanız Türkiye'de olan tüm Samsung servislerine ürünü götürebilirsiniz. Yakınınızda servis yoksa hepsiburada firmasına gönderirsiniz onlar sizin yerinize ürünün onarımını yaptırıp tekrar kargoyla size gönderirler. İthalatçı garantili alırsanız o ithalatçının her yerde servisi yoktur mecburen servisinin olduğu yere göndermeniz gerekir. Ufak bir hatırlatma yapayım ürünün satıcısının mümkünse "hepsiburada" olmasına çalışın. İade ve değişim konularında daha profesyonel hizmet alırsınız.

Kısaca Samsung Türkiye garantili ürün alırsanız Türkiye'de olan tüm Samsung servislerine ürünü götürebilirsiniz. Yakınınızda servis yoksa hepsiburada firmasına gönderirsiniz onlar sizin yerinize ürünün onarımını yaptırıp tekrar kargoyla size gönderirler. İthalatçı garantili alırsanız o ithalatçının her yerde servisi yoktur mecburen servisinin olduğu yere göndermeniz gerekir. Ufak bir hatırlatma yapayım ürünün satıcısının mümkünse "hepsiburada" olmasına çalışın. İade ve değişim konularında daha profesyonel hizmet alırsınız.
Evet baktım fakat hepsiburadanın sattığı telefonun stoğu bitmiş. Farklı bir satıcıdan alıcam ve ismininde Samsung Türkiye Garantili yazıyor güvenebilir miyim?

Evet baktım fakat hepsiburadanın sattığı telefonun stoğu bitmiş. Farklı bir satıcıdan alıcam ve ismininde Samsung Türkiye Garantili yazıyor güvenebilir miyim?
Üstte de söylenildiği gibi satıcısının Hepsiburada olmasına dikkat et, farklı satıcılar olduğunda Hepsiburada aracı oluyor ve işlemlerin uzuyor.

Alınabilir ama bazı satıcılar 15 gün koşulsuz iadeyi tanımıyor. Ürün fabrikasyon hatalı çıkıyor ama adamlar kabul etmeyebiliyor. Tamamen şans işi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı