Hepsiburada'dan alınan Samsung A54 nasıl iade edilir?

volodymr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 1 ay önce Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A54 model telefon satın aldım fakat telefon aniden kapanmaya başladı. Garip bir ses çıkarıp kapanıyor ve ekran kapalıyken ışık altında ekranda bir takım garip izler gözüküyor. Telefonu hiç düşürmediğimi belirtmeliyim. Hepsiburada'dan iade talebi oluşturmak istiyorum fakat 14 gün limitinden dolayı bir şey yapamıyorum. Ne yapmam lazım?

Merhaba, ben 1 ay önce Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A54 model telefon satın aldım fakat telefon aniden kapanmaya başladı. Garip bir ses çıkarıp kapanıyor ve ekran kapalıyken ışık altında ekranda bir takım garip izler gözüküyor. Telefonu hiç düşürmediğimi belirtmeliyim. Hepsiburada'dan iade talebi oluşturmak istiyorum fakat 14 gün limitinden dolayı bir şey yapamıyorum. Ne yapmam lazım?
Birsey yapamiyacaksin. KVK servise gotur tamir ettir.

Garanti Belgesi üzerinde yer alan "Teknik Servis" başlığında size en uygun teknik servise kargoyla/elden teslim edin. Rapor çıkılacaktır. Servis size "iade veya değişim" hakkı verir ise istediğiniz takdirde sıfır ürün alabilir ya da iade edip paranızı alabilirsiniz.
Teknik Servis'in kullanıcı hatası demesine itirazınız var ise eğer Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz, THH uygun gördüğü takdirde bilirkişi atar ve sonucuna göre de cihazınızın akıbeti belli olur.

Arkadaşların dediği yanlış olmayabilir ama eksik olduğu kesin. Kimse kanunu bilerek yorum yapmamış.

6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN:

MADDE 10- (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir

Evet ürünü servise yollayabilirsiniz ama mecbur değilsiniz. Ürünün ayıplı olduğunu iddia etmeniz, satıcıdan değisim-iade istemeniz için yeterli sebeptir. Ayıplı ürün için servis raporu şart değildir. Satıcının talebinizi reddedebilmesi için ürünün kusursuz olduğunu teknik servis ile ispatlamak zorunda. Aksi durumda talebinizi yerine getirmek zorundadır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı