Hepsiburada'dan alınan, sıcak ve sesli çalışan ekran kartı iade edilebilir mi?

nova23

Kilopat
Arkadaşlar satıcısı Hepsiburada olan bir ekran kartı satın aldım. Ama internetten izlediğim inceleme videolarına göre çok daha sıcak ve sesli çalışıyor. Bende farklı bir model almaya karar verdim. Ama jelatinini ve üzerindeki bantları çıkarmıştım kartın. İade etme şansım var mı? Kartı 5 gün önce aldım. İade koşullarında önemli not altında şu yazıyor: Kurulumu yapılmış elektronik ürünlerin iade/değişim süreci için yetkili servis raporu gerekebileceğini hatırlatmak isterim. Yetkili servis iletişim bilgilerine faturanızdan ya da garanti belgenizden ulaşabilirsiniz.

Garanti etiketi duruyor ise garanti belgeniz falan da varsa iade yapılabiliyor olması gerek.
Garanti etiketi duruyor hocam. Kartın içini açmadım kutu içeriği tam kutu sağlam. Aynen paketleyip iade etmeyi düşünüyorum. Sadece ekran kartının üzerindeki jelatini söküp kurulum yapıp kullandığım için iadede sıkıntı olur mu bilmiyorum. Yetkili servisin onayı gerekirse bunu onlar mı hallediyor onu da bilmiyorum. Satıcısı hepsiburada olduğu için iade daha kolay olur diye düşünüyorum.

Garanti etiketi duruyor hocam. Kartın içini açmadım kutu içeriği tam kutu sağlam. Aynen paketleyip iade etmeyi düşünüyorum. Sadece ekran kartının üzerindeki jelatini söküp kurulum yapıp kullandığım için iadede sıkıntı olur mu bilmiyorum. Yetkili servisin onayı gerekirse bunu onlar mı hallediyor onu da bilmiyorum. Satıcısı hepsiburada olduğu için iade daha kolay olur diye düşünüyorum.
Yetkili servis onayı gerekebilir ama iadeyi almamaları için bir sebep yok. Kabul etmezlerse hakkınızı arayın.

İade koşullarında önemli not altında şu yazıyor: Kurulumu yapılmış elektronik ürünlerin iade/değişim süreci için yetkili servis raporu gerekebileceğini hatırlatmak isterim. Yetkili servis iletişim bilgilerine faturanızdan ya da garanti belgenizden ulaşabilirsiniz.

14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkınız var ve belirtilen kutu açma ve kurulum olayı ürüne zarar vermediğiniz sürece sizi bağlamaz. Yasal olarak kurulum yapılmamalı diye bir şey yazmıyor, tam tersi cayma hakkının konulma mantığı görmeden alınmış ürünü test edip gerekirse iade etmektir.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey, üründe kusur yok diyerek iade etmelisiniz. Eğer sıcak çalışıyor vs derseniz satıcı servise yollayıp ürün sağlam diyerek iadeyi reddedebilir. Fakat ürünü beğenmedim diyerek cayma hakkınızı kullanarak iade ederseniz servise yollasa bile sadece kullanıcı hatası var mı diye bakıp iade almak zorunda.

1 Ocak 2026'dan itibaren elektronik ürünlerde cayma hakkı kalkacaktı ertelenmediyse bir an önce iade etmeye çalışın hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı