Her açılışta "To skip disk checking, press any key within 7 second" Hatası

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar sistemim:
R5 2600
Gigabyte B450 Aorus M
16 GB(2x8) 2400 MHz DDR4 RAM
GTX 1060 6 GB
Samsung 860 EVO 500 GB
WD 1 TB Blue

Her açılışta bu hatayı alıyorum. Geçmezsem sürekli C yani Samsung SSD'yi kontrol ediyor.

ssd.jpg

ssd2.jpg
ssd3.jpg

ssd4.jpg

HD Tune Pro'da Error Scan'de yapıyorum. Bitince onu da eklerim.

Bir sorun olmamasına rağmen ben de bir süre bu hatayı almıştım. Kendi kendine çözüldü, yeni SSD taktıktan sonra olmuştu.

Dediğim gibi 1,5 hafta kadar sürdü, kendi kendine düzeldi.

Bir sorun olmamasına rağmen ben de bir süre bu hatayı almıştım. Kendi kendine çözüldü, yeni SSD taktıktan sonra olmuştu.

Dediğim gibi 1,5 hafta kadar sürdü, kendi kendine düzeldi.
Bu sorunu 3-4 gündür farkettim, ama eminim ki ondan önce de vardı. Bilgisayar geç açılıyor çünkü.

Bu sorunu 3-4 gündür farkettim, ama eminim ki ondan önce de vardı. Bilgisayar geç açılıyor çünkü.
Error Scan bekleyelim o zaman, büyük ihtimalle HDD'de sıkıntı var.

Açıkçası pek bilgim yok lakin yüzeysel olarak birkaç bir şey biliyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Yok hata bulmuyor. 3-4 saniye "Scanning, and repairing Device (C:)" yazıyor ve açılıyor sistem.
O zaman hata yok 🙂 HD Tune ile tarama da yaptınız, bir sıkıntı çıkmadı. İsterseniz her açılışta tarama yapmasını durdurabilirsiniz. Şöyle bir konu buldum. Bir göz atın, çözüm bulunamamış gibi ama yine de bir göz atın.

Bazıları düşündüğüm gibi bir sorun olmamasına rağmen ''disk checking'' yapıldığını söylüyor. Bazıları da sorun olabileceğini düşünüyor ki biz zaten sorun kısmını eledik, HD Tune ile kontrol ettik.

Bunu tamamen kapatamıyoruz sanırım, yani her açılışta buna maruz kalacaksınız gibi duruyor. Konu da burada;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı