Her anakart aynı BIOS pilini mi kullanıyor?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Sistemimde bir sıkıntı yok meraktan soruyorum.
Anakartım ASUS TUF B450 PLUS GAMING.
İşlemcim R5 2600X
GPU: 1660 Ti
Şimdi diyelim ki benim BIOS pilim bozuldu. Hangi pili almam gerekir. Yani yanlış pili alma gibi bir durum var mı? Yoksa her anakart aynı pili mi kullanıyor?
Ve BIOS pili değişince BIOS sürümüm veya cinsi değişiyor mu? Yoksa bu pil sadece BIOS'un çalışmasını mı sağlıyor? Yoksa BIOS bunun içinde mi? (Bana içinde olması imkansız gibi geldi. Yani sonuçta pil değil mi? İçinde bir depolama birimi yok)
Bir de bu BIOS pili denen şey çok bozulan bir şey mi? Ortalama kaç yılda değişmesi gerekir?
Ve BIOS pili değiştikten sonra hernahngi bir işlem yapmama gerek var mı? Yoksa direkt BIOS ayarlarımı yapıp devam mı edeceğim?
Şimdiden teşekkürler.

BIOS Pili CR2032 kod adıyla geçen pil. Birçok marka üretiyor.

BIOS pili biter ancak bitmesi uzun zamanlar alır. Bittiğinde anakartında yaptığın ayarlar elektrik gittiğinde kaybolur, devamlı olarak fabrika ayarlarında durur BIOS'un. Elektriği kesene kadar kalır ancak elektrik kesildiği anda ayarların gider.

Bozulabilir mi sorusuna gelirsek; hayatım boyunca bitmesi dışında bozulanına denk gelmedim.

// : Pil aynı pil anakartlarda.

Kısaca görevi de; anakartta elektrik olmadığı zamanlarda BIOS entegresini besleyip ayarları tutması için enerji vermesi.

Bu arkadaşın söylediği pil den mi almalıyım?
BIOS pili kaydedilen bilgilerin tutulmasını sağlıyor daha çok. Pili değiştirmek bir şeyi değiştirmez sadece bittiyse değiştirin. Pil bitince elektrik gidip gelince CMOS hatası, ya da tarih sıfırlanması ayar sıfırlanması gibi sorunlar oluşur. 2032 model piller tüm anakartlarla uyumlu.
Peki marka öneriniz var mı?
Bir de pili değiştirdikten sonra herhangi bir şey yapmam lazım mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı