Her dersi herkes yapabilir mi?

Hocam benim matematiğim idare eder, daha doğrusu matematik konuları kolay. Ama kimya dersini bir türlü yapamıyorum. Neyse. Yapacak bir şey yok. Bir dahaki sınavda, tekrardan çok çalışıp deneyeceğim. Bu sene yüksek ihtimalle: Kimya, fizik ve coğrafyadan kaldım.

Şu an ben de coğrafyaya çalışıyorum. Yapamaz herkes her dersi. Ama çok çalışırsan yaparsın.

Arkadaşlar merhaba.

Kimya dersim çok ama çok kötü. Kafam bir türlü almıyor ve kafaya çok takıyorum. Bugün kimya sınavım var. Haliyle çok düşük alacağım. Peki her dersi herkes yapabilir mi? Benim, kimyayı bir türlü kafam almıyor. Öğrenemiyorum.
Günlük çalışmaya çalışın okulda öğrendiğiniz konuyu eve gelip az bir şey dinlendikten sonra çalışıp o konu hakkında soru çözün ,sınavın bir gün öncesinden tıka basa çalışırsanız o dersten hiç zevkte alınmaz çalışsan da yaramaz.

Her şey çok çalışmakla alakalı. Yatkınlık ise genetik bir durum. Birisi tek seferde halleder, sen üçüncü seferde halledersin ama bir şeyi fazla yaparsan o şey artık kolaylaşmaya başlar.

Arkadaşlar merhaba.

Kimya dersim çok ama çok kötü. Kafam bir türlü almıyor ve kafaya çok takıyorum. Bugün kimya sınavım var. Haliyle çok düşük alacağım. Peki her dersi herkes yapabilir mi? Benim, kimyayı bir türlü kafam almıyor. Öğrenemiyorum.

Bence her dersi iyi şekilde yapabilmek için çok çalışkan bir dâhi olmak lazım.

Herkes her dersi yapabilir. Sadece bazılarının kafası daha yatkındır. Daha az çalışarak öğrenebilir. Bazılarının da daha çok çalışması gerekir.

Evet hocam, buna kendimden bir örnek vereyim. Matematik de bazı konuları çok hızlı kavrayıp az hatalı, bazen hatasız yapabilmeme rağmen bazı konularına da gerçekten de kafam basmıyor.

Peki her dersi herkes yapabilir mi?
Çalışan adam her şeyi yapar. Yetenek gerektiren işler dışında tabii ki. Örneğin, ben resim çizmek için çok uğraştım, çok çabaladım. Ancak bir türlü resim çizemiyorum. Resim çizebilenlerin özel bir yeteneği olmalı.

Arkadaşlar merhaba.

Hayır. Zaten onu yapabilenler Da Vinci, Aristoteles, Platon, Comte felan oluyorlar. Burada önemli olan temellerini anlamanız. Ama bizim eğitim sistemimiz sağolsun maalesef bunu idrak edemiyor insanlar. Alanla ilgili özel yeteneği olmayan öğrenciye temel düzeyde vermen gerekeni vermen yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı