Her dışarıya çıktığımda heyecanlanıyorum

Ben bir gün kötü bir olay yaşadım, aslında çok kötü şeyler olmadı ama üst üste heyecan yapınca çok kötü oldum. Neyse ben açıktan okuyorum yani asosyalim, önceden ablamla buluşmak için dışarıya tek başıma çıkardım buluşup takılırdık şimdi ise yanımda ablam varken bile çıkamıyorum, heyecan yapıyorum, yarın gidip eldiven falan alacağız, ben şimdiden heyecanlanmaya başladım. Bu sorundan nasıl kurtulabilirim? Ne yapabilirim? Bu arada cumartesi günü köye gideceğiz annem orada 1 hafta kalıp geleceğiz, sizce bu durumun bana yararı olabilir mi? Yaş 17.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evden çok uzaklasmadan, her hangi bir araçta kullanmadan kısa yurusler yapın. Bunu hergun rutin haline getirin ve hergun mesafeyi uzatın. Ara ara oturup etrafı izleyin. Yardımı olup olmadığını gozlemleyip, fayda görmüyorsanizda yönteme son verip uzman biri ile görüşün. Uzman derken de mümkünse doktorluğu para kazanmak için yapan değil doktorluk yapmak için yapan biri olduğuna emin olun.

Psikolog falan yazmışlar da, özgüven eksikliğin var. Spora başla, Fitness. Evde kendin bir şeyler yap vücudun gelişinde özgüvenin yerine gelecektir. Bunlar yaşadığım şeyler yaptığım şeyleri söylüyorum sana dostum. :)
(Ben de açıktan okuyorum. :) )
Senin durumunda olan birisi doktora gitmek bile istemez evde yapılabilecek tek çözüm ise benim dediğim çözüm.

Sen insansın, karşındaki de insan rahat ol, insan insan ile konuşamayacaksa ne işe yararız ? Koy her şeye gitsin, bir zaman sonra gülerek bakacaksın bu haline :)

Ben de her dışarıya çıktığımda kendimi mülteci gibi hissediyorum ülkemde. Ahh ahh, Adolf Hitler gibi bir adam çıksa da şu ülkenin haline bir el atsa.
Bi' 3. Dünya savaşı ne giderdi değil mi? Yanına bir de patlamış mısır. Kurtarıcı beklemenin bir anlamı yok.

Asosyallik olunca bu yaşadığın şey garip bir hale bürünmüyor. Yani hepsi normal, tecrübeyle sabit. Gerçi normal derken bu durum normal değil, bu duruma gelebilmiş olman normal. Kısaca her şey yolunda ve dışarı çıkmaya devam ettikçe düzelir. Aynı sorunları bi dönem ben de yaşamıştım. Zaten kime sorarsan sor, sana "İnsanlarla konuş, dışarıya çık ve sosyalleş." falan deyip, bir de üzerine diğer insanların ya da gençlerin de senin gibi olduğunu, çekinecek bir şeyin olmadığını söyleyecektir. Bu arada hayatının büyük kısmını evde geçirmiş, yüzündeki bir hastalık yüzünden insanlarla iletişim kurmak istemeyen bir çocuğun hayatını yoluna sokma hikayesini anlatan Wonder filmini öneririm, belki motivasyon olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı