Her eve bakın ya 1 ya da 2 otomobil, her evde 2-3 telefon var!

Her evde 1-2 araba var diyor, zaten matematik bilmiyor bunu geçelim. Var olan arabaların %70-80'i gelişmiş ülkelerdeki ortalama bir insanın yüzüne bile bakmadığı kadar düşük standartlara sahip olanlar ya da eskiler. 21. yüzyılda hâlâ refah seviyesini telefon ile kıyaslamaları da ayrı komedi, akılları 6. yüzyılda kalmış herhalde.

Sadece sayılara bakalım. Birisi bakana şunu söylesin; Türkiye'de trafikteki araç sayısı 25 milyon, Almanya'da trafikteki araç sayısı 47.7 milyon. Arabaların genel fiyatı ortalama 2 kat olsa, Almanya'nın refahı bu bakanın kriterinde bize göre 3.8 kat yüksek. Bizde %70-80'i oluşturan hurda ya da düşük kalite ucuz araba havuzunu da es geçelim, Almanya hâlâ bize göre 1.9 kat daha refahmış.

Avrupa'ya laf edeceğine önce matematik öğrensin, nicelikte de söylemleri tutmuyor, bari niteliğe de bakmayı akıl etsin, 21. yüzyılda da yurt dışında milletin cep harçlığıyla aldığı telefonlarla medeniyet çıtasını belirlemeyi bıraksın. Alım gücü paritesinden haberi olmayanların geldiği mevkilere bak!

Nasıl bir dönemin içine düştük arkadaş... 12-13 yıl önce bu bakanların fantastik beyanları diye bir başlık vardı, arada bir fantastik söylemler olunca gülerdik. Şimdi söyledikleri her şey fantastik oldu, artık komik gelmiyor.
 
Son düzenleme:
Hay Allah'ım ya.. Abi telefon veya araba neden şu ülkede lüks sayılıyor? Hepsi birer ihtiyaç. Hadi araba neyse de telefon neden lüks? Gençler iki tatil yapabilse buna bile bir sürü laf yapacaklar.. Yazık, çok yazık! Bezdirdiniz vallahi.
 
Hay Allah'ım ya. Abi telefon veya araba neden şu ülkede lüks sayılıyor? Hepsi birer ihtiyaç. Hadi araba neyse de telefon neden lüks? Gençler iki tatil yapabilse buna bile bir sürü laf yapacaklar. Yazık, çok yazık! Bezdirdiniz vallahi.

Araba niye lüks o da lüks değil önceden atı olmayan varsa da eşeği varmış vurduğun zaman günümüzün bineği araba işte.
 
Araba niye lüks o da lüks değil önceden atı olmayan varsa da eşeği varmış vurduğun zaman günümüzün bineği araba işte.

Bence de lüks değil ama işte ben yine alttan alayım dedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı