Her gece PC fişini çekmek zararlı mı?

LeonScottKennedy

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
1.780
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar biliyorsunuz internet modemi vs radyasyon yayan şeyler ve bunu kesmek için fişi çekiyorum. PC modem diğer PC hepsi 5'li prize bağlı, onu çekiyorum. Her gece yapmak zararlı mı? Bir de benim 2+1 ses sistemi bass sesi çıkarıyor ve uyutmuyor. Onun için çekiyorum.
 
Kapalı olduğu sürece fişini çekmenin zararı olmaz ama onun yaydığı radyasyondan çok bir zarar gelmez herhalde. En az 10 senedir bir bilgisayar ile aynı odada yatıyorum ve gene 10 senedir her gün saatlerce bilgisayar başındayım daha üçüncü kolum çıkmadı.
Lan oğlum öyle bişey değil lan o 3. kol ne 😁
Bu kadar küçük şeylerden korkmanıza gerek yok bence. Ayrıca modemin yaydığı radyasyonu engellemek istiyorsanız modeme kablosuz şekilde bağlı olan cihazların bağlantısını kesmeniz yeterli. Kablolu bağlantıdan herhangi bir radyasyon yayılımı söz konusu değil. Sorunuza dönecek olursak normal şekilde kapatılmış cihazların fişini çekmekte bir sıkıntı yok.
Telefonların da wi-fi larını kapatıyorum ama modemin de yaydığı kızılötesi wi-fi ışınları var elbette. Ha bir de modem dinlensin biraz hep çalışıyor öbür türlü.
Bir şeyi kapatma düğmesinden başka kapatmaya zorlamak çoğu zaman zararlı oluyor. Cihazı normal şekilde kapattıktan sonra fişi çekmenizde bir sorun yok.
Hayır kapanık vaziyetteyken çekiyorum.
Kapalıyken fişi çekmek zarar vermez. Elektrik tasarrufu bile sağlar.
Güç kaynağına elektriği kesip vermekte bir sorun yok yani. Elektrik kesintileri PCleri bozuyor genelde ve benimki de kısmen kesinti gibi bir şey ama PC kapalıyken.
 
Hocam birkaç sene önce bende PC açıkken elektrik gitti patlamadı elimde.

Ben sürekli bilgisayarı kapatırken zorla kapatıyordum, bu 1-2 defa değil, her seferinde böyle yapıyordum. 1-2 hafta sonra bir daha da açılmadı.

Elektrikler çok sık kopan bir yerde yaşıyorsan ve sağlam bir bilgisayarın varsa g.o diyorum. Tavsiyem internetten sürekli bir şekilde planlı elektrik kesintilerini takip etmendir. Eğer ne zaman kesileceğini bilirsen önlem alabilirsin.
Tabii her seferinde planlı kesinti olmadığı için yapacak bir şey yok. Ben zaten en çok ondan çekindiğim için oyuncu laptopu aldım, aldığımdan bu yana 7-8 defa elektrik kesilmişti ben laptopta oynarken. Eğer bu laptop yerine masaüstü olsaydı edeceğim küfürleri ben bile bilemezdim..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı