Her gün egzersiz yapılır mı?

Rafa_2552

Hectopat
Daha fazla  
Evde spor uygulamasını indirdim. Her gün evde ağırlıksız plank gibi egzersizler yapıyorum başlangıç düzeyinde. Ama 2 gündür yapıyorum. Kaslarda bir acı var hareket ettirdikçe yani batma gibi değil de yani ağırlaşma, sürtünme gibi tarif edemeyeceğim bir ağrımsı bir şey var. Bu normal mi? Normalde koştuğum gibi koşamıyorum. Tüm vücut yapıyorum bu ara.

Yani her gün yapmaya devam edebilir miyim? Bu ara şunu belirteyim. Ömrümde hiç düzenli spor yapmadım.
Hayır etmemelisin. Her gün Spor yapılmaz. Vücudun dinlenmesi için gün ayırmalısın.

Evde spor uygulamasını indirdim. Her gün evde ağırlıksız plank gibi egzersizler yapıyorum başlangıç düzeyinde. Ama 2 gündür yapıyorum. Kaslarda bir acı var hareket ettirdikçe yani batma gibi değil de yani ağırlaşma, sürtünme gibi tarif edemeyeceğim bir ağrımsı bir şey var. Bu normal mi? Normalde koştuğum gibi koşamıyorum. Tüm vücut yapıyorum bu ara.

Acı normal zamanla geçer ve geçene kadar yapabileceğiniz bir şey yok masaj vs rahatlatsa bile ise yaramıyor.
Her gün Spor yapılır mı ya gelirsek yapılmaz haftada 3-4 yaptığınız sporun şiddetine göre 5 maksimum yeterlidir evde yaptığınız için 4-5 gün yeterli olacaktır.
Haftada 1 kereden fazla karın çalışmanızı önermem.
Beslenmeye dikkat etmezseniz hiçbir cacık olmaz bu işin yüzde 60-70 bazılarına göre daha da fazlası beslenme.
Hareketleri mobil uygulamalardan değil de bir koçluk sisteminden en azından YouTube'dan bulursanız daha verimli olur sizin için.
Unutmayın kaslar spor yaparken değil dinlenirken gelişir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı