Her hafta farklı işletim sistemi kullanmak sisteme zarar verir mi?

bilinmiyor9

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi dualboot olarak Windows'un yanına hangi Linux'u sanal makinede beğenirsem gerçek olarak yüklüyorum ve sıkılana kadar kullanıyorum. Hem yazılım işi ile uğraştığım için eğlenceli geliyor değişik ortamlarda ve editörlerde Python kullanmak güzel oluyor. (projeleri harici SSD'ye yedekliyorum tabii) ama sorum şu ki bazen yanlış kurulum gerçekleştiriyorum ve günde 5 defa sil yükle yaptığım oluyor bu SSD'ye tabii zarar verir ama içimde bir kuşku oluştu. Bu yaptığım laptopa zarar verir mi? Günde 10 defa en az aç kapa yaptığım da oluyor. Laptopun ömrünü yer mi bu yaptığım?

Teorik olarak bir sistem arızası ile karşılaşmazsın. Lakin lehim atması denen sorunla karşılaşmaman için laptop sıcaklıklarını kurulumlar silme ve yükleme işlemlerinde stabll tutup sıcaklıklar sabitlendiği zaman kapatman en mantıklısı olur. Yazılımsal problemlerin donanıma sirayet etmesi elbette olağan ama düşük ihtimaller dahilinde. Lakin işletim sistemi kurmak yük bindiren bir işlem olduğu için sıcaklıkları kontrol etmeni tavsiye ederim sana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı