Bir R6:Siege profesyonel oyuncusu ile oyunundaki kasma hakkında konuşuyorduk. İşlemci hızının oyun sırasında 0,76GHz'den yukarı çıkmadığını söyledi. Konu açıldı ve dedi ki her işlemcide dahili ekran kartı vardır zaten. Bu doğru mudur?
Değildir. Örnek vermek gerekirse i5-9400F işlemcisinin dahili grafik birimi yoktur. Bir diğer örnek Ryzen 5 3600 olacaktır, aynı şekilde bu işlemcide de bulunmamakta. Yalnız oyun içindeki işlemci hızı ile işlemcinin barındırdığı dahili grafik biriminin arasındaki bağı çözemedim.
Değildir. Örnek vermek gerekirse i5-9400F işlemcisinin dahili grafik birimi yoktur. Bir diğer örnek Ryzen 5 3600 olacaktır, aynı şekilde bu işlemcide de bulunmamakta. Yalnız oyun içindeki işlemci hızı ile işlemcinin barındırdığı dahili grafik biriminin arasındaki bağı çözemedim.
0.76 GHz konusunda işlemci hızı konusunda kesin konuşuyorum eğer cihaz laptop ise şarj aletini orijinal alsın sorununu çözecektir. Eğer şarj aleti orijinal ise (dikkat, bozuk olabilir) veya cihaz masaüstü ise bu durum da soğutma problemlerine işaret eder. Geçmiş bir konum:
Şarj aletim bozuldu ve bilgisayarımın içini açtım soketlerini kontrol edip kapatırken fanını söktüm ve temizledim. Fanın tam önünde dümdüz vaziyette toz öbeği vardı filtre imiş galiba onu çöpe attım :( Şu an fan dönüyor ama sağlıklı sirkülasyon yapıyor mu emin değilim. İşlemci dengesiz bir...
www.technopat.net
Gittigidiyor üzerinden 100 TL'ye 2. el orijinal şarj cihazı aldım Sonuç: