Her Şeyi Bilmek Ödül mü Lanet mi?

Her seyi bilseydin bu sorunun da cevabini bilirdin. Biz bilmeyenler icin tartismak zaman kaybi, ayrica "ignorance is bliss".

Yok hocam, yanlış anlamayın. Soru bu şeyi ister misiniz değil. Sadece ödül mü lanet mi? Hayalim değil yani. Mesleğimdeki en üst şeyi de hayal ediyorum tabii ki. Mesleğim olmasa bile inşallah bir gün Nobel Fizik Ödülü alırım diyorum ve çabalıyorum da.
Bir dakika. Ben düşünmesek olur mu dedim ama zaten her şeyi biliyoruz. O zaman istediğimiz gibi düşünüp düşünmemeyi de biliyoruz.
Bug buldu.

Hmm. O zaman ben ödül diyeyim. Bu kadar sağlam farkındalığı ''faydama'' kullanıp lanete çevirmeyecek kadar güçlü irademin olduğunu düşünüyorum.

Şu an Phuket'de okyanusun derinliklerinde elmaslarını kaybeden gençlerle takılıyor olurdum Neden? Bilgi çok para ediyor çünkü

Her şeyi bilmek derken 6.his dediğimiz mi yoksa direk her sorunun cevabımı? 6.his genellikle her insanda var ama neredeyse çok nadir insanlarda bu his kuvvetlidir mesela şahsen ben 6.hissimi kuvvetli buluyorum bisiklet sürdüğüm için ( Düz yolda sürmüyorum hareket vb. ) arada trafiğe giriyorum hemen bir huzursuzluk basıyor ya da kulağın çınlıyor ve bu rahatsız ediyor bilinç altın gitmeni istemiyor zaten o huzursuzluğa göre hareket etmediğimde ne olduğumu gördüm annemler de sezmiş bisikleti kırdım çenemin altı yarıldı
Ya da olacak bir şeyi atıyorum kötü ve ya iyi bir şeyi rüyanda görürsün 6-7 gün sonra gerçek olur, bunu yaşayan çokça insan var.

Çok güzel olurdu elbette, işe de yarardı ama herşeyi bilmek bence bir lanet olurdu.

Berbat bir durum olurdu. Gelecekte ne olduğunu bilmek kadar kötü bir şey olamaz bence. 1 yıl sonra öleceğini bilen bir insan hayatını düzgün sürdürebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…