Her Şeyi Bilmek Ödül mü Lanet mi?

• Konuyu başlatan Sanch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.220
Hayatı yaşanabilir kılan sürprizlerle dolu olmasıdır. Mesela ben belki yarın öleceğim ama bunu bilmiyorum. Yarın için birçok planım (Karantina? Plan?) var, bunları şunları yapacağım diye hayal kurup umut ediyorum ve mutlu oluyorum. Eğer yarın öleceğimi bilseydim bir gün öncesinde böyle hayat dolu olabilir miydim? Olamazdım.

Böyle gerçek dışı hayaller yerine biraz daha mantıklı hayaller kurun. Mesela mesleğinizde en üst seviyeyi görmek isteyin, mesleğinizde çok tanınmak isteyin, mesleğiniz hakkında her şeyi olmasa da sizi diğer meslektaşlarınızdan ayıran bilgilere sahip olun, olmak isteyin. Genel kültür edinin, sokaktan geçen sıradan bir adama karşı fark yaratın.

Bilgi bir nevi güç demektir ama o kadar fazla gereksiz bilgi de var ki bunlar da insanın kafasını boş yere doldurur sadece. Şimdi X futbolcusunun evindeki y değerindeki tablo bana ne katacak mesela? Bunu bileceğime mesleğim hakkında 2 cümle fazla bir şey bileyim eminim ki bana daha çok şey katar. Olay bu...
Yok hocam, yanlış anlamayın. Soru bu şeyi ister misiniz değil. Sadece ödül mü lanet mi? Hayalim değil yani. Mesleğimdeki en üst şeyi de hayal ediyorum tabii ki. Mesleğim olmasa bile inşallah bir gün Nobel Fizik Ödülü alırım diyorum ve çabalıyorum da.
Bir dakika. Ben düşünmesek olur mu dedim ama zaten her şeyi biliyoruz. O zaman istediğimiz gibi düşünüp düşünmemeyi de biliyoruz.
Bug buldu.

Hmm. O zaman ben ödül diyeyim. Bu kadar sağlam farkındalığı ''faydama'' kullanıp lanete çevirmeyecek kadar güçlü irademin olduğunu düşünüyorum.

Şu an Phuket'de okyanusun derinliklerinde elmaslarını kaybeden gençlerle takılıyor olurdum :D Neden? Bilgi çok para ediyor çünkü :D

Her şeyi bilmek derken 6.his dediğimiz mi yoksa direk her sorunun cevabımı? 6.his genellikle her insanda var ama neredeyse çok nadir insanlarda bu his kuvvetlidir mesela şahsen ben 6.hissimi kuvvetli buluyorum bisiklet sürdüğüm için ( Düz yolda sürmüyorum hareket vb. ) arada trafiğe giriyorum hemen bir huzursuzluk basıyor ya da kulağın çınlıyor ve bu rahatsız ediyor bilinç altın gitmeni istemiyor zaten o huzursuzluğa göre hareket etmediğimde ne olduğumu gördüm annemler de sezmiş bisikleti kırdım çenemin altı yarıldı :D
Ya da olacak bir şeyi atıyorum kötü ve ya iyi bir şeyi rüyanda görürsün 6-7 gün sonra gerçek olur, bunu yaşayan çokça insan var.

Berbat bir durum olurdu. Gelecekte ne olduğunu bilmek kadar kötü bir şey olamaz bence. 1 yıl sonra öleceğini bilen bir insan hayatını düzgün sürdürebilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı