Her şeyi ertelemek

Ciusance

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2020
Mesajlar
1.833
Makaleler
4
Son günlerde artık her şeyi ertelemeye başladım. Örenğin; "-yarın odamı temizleyeceğim" diyorum ve 4-5 gün sonra temizliyorum. Başka bi' örnek; mesela ödevim var ve teslim tarihi pazar gününe kadar, bende yarın yaparım düşüncesi ile hareket ediyorum öyle öyle günler geçiyor ve cumartesi akşamı yapmaya başlıyorum. Bundan kurturabilir miyim? Veya beni işime sürükleyecek bir tavsiye var mı?
 
Günümüzde çok var bu hastalığa sahip olan. Ne yapmasını bildiği halde eyleme geçirmekte zaman harcıyor, planladığı duruma karşı kayıtsız kalıyor. Çabalarını yitirme, bir şeyleri yapmaya zorlaman şart kendini.

Mesela, yapmayı sevdiğin faaliyetleri bir tek, işini hallettikten sonra kendini ödüllendirme amaçlı yapabilirsin, işini yapamadığın sürece sevdiğin faaliyeti de yapma. Kendini ödüllendirme durumu ile belki yapman gerekeni yapmaya teşvik edebilirsin kendini.
 
Son düzenleme:
Bir anlık çaba ile kolayca çözülebilecek işler, ertelendikçe içinden çıkılamaz problemlere dönüşür. Erteleme huyundan vazgeçmeniz için motivasyon yine kendinizsiniz aslında. İşleri zorlaştırmak mı? Yoksa, çözüp kurtulmak mı? Sizin için daha iyi. Tabi işin ucunda her şeyi boş verip hiçbir şey yapmamayı tercih etmek de var, lakin doğacak sonuçlardan sonra keşkelerle başbaşa kalmak da can sıkıcı.
 
Ajanda tutmayı dene günlük yapacağın işleri listele ve yaptıkça üzerini çiz. İşlerin üstünü çizdikçe rahatlıyorsun.
 

Geri
Yukarı