Her soruna format öneren insanlar

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bu forumda ve diğer birçok forumda sorun yaşayıp konu açan bir sürü insan var. Mesela adam "Virüs girdi, nasıl temizleyebilirim?" diye konu açıyor, konuya gelen ilk 3-4 cevap "Format at" oluyor. Veya "KMS'yi nasıl silebilirim?" deniyor, yine aynı şekilde format öneriliyor. Eğer her virüs girdiğinde format atmak gerekiyorsa AV (Anti-Virus) yazılımları ve Linux tabanlı Boot edilebilir virüs tarama araçları niye var? Gerçekten anlamadım gitti.

Bu insanlar neden her konuya format öneriyor?

O kadar haklısınız ki... Cidden format gerektiren konularda bile en son seçenek olarak öneriyorum, insanlar nasıl şak diye formatı yapıştırıyor aklım almıyor. O konudan anlamıyorsan yazmayacaksın, herkes her şeyden anlayacak diye bir şey yok.

Kurulu düzeni, 1TB oyun yüklü hard diske format atmayacağı sürece format atmak kısa bir çözüm. Önerdiğimden değil ama format attıktan sonra eski haline getirmek bilgisayarı yarım saat alıyor.
Antivirüs, virüs girdikten sonra değil öncesinde yüklenmesi gereken yazılımdır deyorlardı.

Antivirüs, virüs girdikten sonra değil öncesinde yüklenmesi gereken yazılımdır diyorlardı.
Virüs girdikten sonra antivirüs iş yapmaz ise Kaspersky Rescue Disk tarzı araçlar var, onlar ile temizlenebiliyor. Formatı niye öneriyorsunuz o zaman?
Eğer bu kadar format önermekte kararlıysanız gidin bilgisayarcı dükkanı açın, en azından bu format işinden para kazanırsınız.

Hiç kimseye önermem ama şahsen kullandığım bir yöntemdir bu. Genellikle virüsten değil bozulmuş Windows dosyalarından sebep format atarım. Anti virüs programlarını pek sevmiyorum. Benim için pek bir sorun olmuyor ama herkes için aynısı olmaz. Kişinin sistemine ve yaşadığı sorunun büyüklüğüne göre çözüm üretmek en sağlıklısı.

NVMe go brrrrrr

Sakin ol.

Dosya Ekleri

• Senin-Bilgisayara-Format-Lazım.jpg
    Senin-Bilgisayara-Format-Lazım.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 111
Virüs girdikten sonra antivirüs iş yapmaz ise Kaspersky Rescue Disk tarzı araçlar var, onlar ile temizlenebiliyor. Formatı niye öneriyorsunuz o zaman?
Eğer bu kadar format önermekte kararlıysanız gidin bilgisayarcı dükkanı açın, en azından bu format işinden para kazanırsınız.
Format atmayı kızlara öğretmek için öğrendim ben:)
Format önerdiğim anlamına gelmiyor, işin kısa sürdüğünü söylüyorum. Belli koşullar altında tabii ki öneririm. Ne gerek var uğraşmaya Kaspersky ile falan. Adamın diskinde sadece Windows ve tarayıcı yüklü sen gidip format attırmak yerine Rescue Disc önerirsen gülerim:)
Bilgisayarcı açmayı düşünebiliriz, formatı bu kadar seven çok kişi olduktan sonra eve ekmek götürebileceğimiz kesin.

Format atmayı kızlara öğretmek için öğrendim ben:)
Format önerdiğim anlamına gelmiyor, işin kısa sürdüğünü söylüyorum. Belli koşullar altında tabii ki öneririm. Ne gerek var uğraşmaya Kaspersky ile falan. Adamın diskinde sadece Windows ve tarayıcı yüklü sen gidip format attırmak yerine Rescue Disc öneririsen gülerim:)
Bahsettiğim olay format atması mümkün olmayan ve bilgisayarında çok önemli dosyalar olan insanlara format önerilmesi idi. Yoksa dediğiniz gibi adamın bilgisayarında sadece bir tarayıcı yüklüyse ve sadece internete giriyorsa format o zaman daha mantıklı olabilir.

Anti-virüs denen şeyi herkes biliyor, merak etme. Format önerenlere gerizekalı muamelesi yapmayı bırakın artık. Her virüs şıp diye tespit edilip saniyeler içinde silinen cinsten değil. Kimse Adware virüsüne veya Miner virüsüne format önermiyor. Çok zorlu ve silinse bile gitmeyen sülük gibi Trojanlar ve benzeri virüsler var. Kimse inkar etmesin, eğer PC'de önemli veriler yoksa format atmak Anti-virüs ile uğraşmaktan çok daha hızlı ve etkili bir yöntem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı