Her yerden hesaplarım çalınıyor

Yer
Avustralya/Melbourne
Daha fazla  
Meslek
Elektrikçi. Yakında olabilirse Ekonomist.
Arkadaşlar 1 ay önce Spotify adresime Amerika üzerinden biri giriş yaptı anında bildirim geldi şifreyi değiştirdim yine giriş yaptı değiştirdim yine giriş yaptı. Birkaç gün önce Amazon hesabıma giriş yaptı şifremi değiştirdim bir sorun yaşamadım. Az önce PlayStation hesabıma giriş yapıp kullanıcı (aynı zamanda giriş adımı) değiştirmiş. Ben bununla ilgili ne yapmalıyım? Bilgisayarda Kaspersky var sürekli açık duruyor tarattırdım zaten bir sorun yok diyor. Şifrelerim zayıf şifre değil güçlü şifre. Spotify için 16 haneli rastgele şifre yaratmıştım ona rağmen girebildi. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Adam yıllardır kullanmadığım PlayStation hesabımı bile çaldı, öyle bir manyak.

Küçük bir tavsiye daha vereyim birkaç gün senkronizyonlarının tamamını kapat. Belki başka bir pcye bilgilerin bir yazılım tarafından aktarılıyor olabilir.

Arkadaşlar 1 ay önce Spotify adresime Amerika üzerinden biri giriş yaptı anında bildirim geldi şifreyi değiştirdim yine giriş yaptı değiştirdim yine giriş yaptı. Birkaç gün önce Amazon hesabıma giriş yaptı şifremi değiştirdim bir sorun yaşamadım. Az önce PlayStation hesabıma giriş yapıp kullanıcı (aynı zamanda giriş adımı) değiştirmiş. Ben bununla ilgili ne yapmalıyım? Bilgisayarda Kaspersky var sürekli açık duruyor tarattırdım zaten bir sorun yok diyor. Şifrelerim zayıf şifre değil güçlü şifre. Spotify için 16 haneli rastgele şifre yaratmıştım ona rağmen girebildi. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Adam yıllardır kullanmadığım PlayStation hesabımı bile çaldı, öyle bir manyak.
Dostum öncelikle bilgisayarına ve telefonuna temiz bir format atıp virüs programı indir ve uzunca bir süre silme. Muhtemelen cihazlarına birinin erişimi var ki bu kadar kolay şifrelerini bulabiliyorlar. Onun dışında Windows'un gizlilik ayarlarını özellikle kendi ellerinle baştan yapılandır. Bilgisayarında ve tarayıcılarında kayıtlı ne kadar şifre var ise hepsinden kurtul hatta google hesabında varsa onlardan bile kurtul. Muhtemelen bir yerden sonra bir şeye ulaşamadığı için senle uğraşan kişi pes edecektir.
Virüs programı tavsiyesi isteyecek olursan Bitdefender tavsiyemdir. Kaspersky da kullanabilirsin.

Dostum öncelikle bilgisayarına ve telefonuna temiz bir format atıp virüs programı indir ve uzunca bir süre silme. Muhtemelen cihazlarına birinin erişimi var ki bu kadar kolay şifrelerini bulabiliyorlar. Onun dışında Windows'un gizlilik ayarlarını özellikle kendi ellerinle baştan yapılandır. Bilgisayarında ve tarayıcılarında kayıtlı ne kadar şifre var ise hepsinden kurtul hatta google hesabında varsa onlardan bile kurtul. Muhtemelen bir yerden sonra bir şeye ulaşamadığı için senle uğraşan kişi pes edecektir.
Virüs programı tavsiyesi isteyecek olursan Bitdefender tavsiyemdir. Kaspersky da kullanabilirsin.
Bu internette kayıtlı olan kullanıcı adı ve şifrelerimi nasıl silerim?

Bu internette kayıtlı olan kullanıcı adı ve şifrelerimi nasıl silerim?
İnternetten kastınız google üzerinde kayıtlı olan şifreler ise Oturum açın - Google Hesapları bu linkten google hesabında kayıtlı olan tüm şifreleri görebilirsin. Ek olarak "Şifre güvenliğine git" diyip oradan da ayarlar yapabilirsin. Bu arada google hesabındaki şifreleri topluca dışa aktarabiliyorsun oradan istersen aktar başka bir USB diske kaydet.
@Rosselli bu arada kullandığın şifrelerin tamamını değiştir. Şifrelerin içinde !.,: ) gibi şeyler, sayılar ve büyük küçük harf olsun.

İnternetten kastınız google üzerinde kayıtlı olan şifreler ise Oturum açın - Google Hesapları bu linkten google hesabında kayıtlı olan tüm şifreleri görebilirsin. Ek olarak "Şifre güvenliğine git" diyip oradan da ayarlar yapabilirsin. Bu arada google hesabındaki şifreleri topluca dışa aktarabiliyorsun oradan istersen aktar başka bir USB diske kaydet.
Şifreleriniz benzersiz. Ayrıca şifrelerimin kayıtlı olduğu 3-4 yer var onlarda Booking, Airbnb, Spotify İnstagram. Abuk sabuk bir şeye girmemişim nasıl oluyor bu olay arkadaş ya.

Benim de öyleydi. Sürekli farklı hesaplarıma bir yerlerden girişler yapılıyordu. Sebebini de biliyordum e-posta adresim ve şifrem çalınmıştı. Ve gereksiz yerlerde hep aynı şifreyi kullandığımdan sorun oluyordu. Şimdi karmakarışık 15-16 haneli 64-128 bitlik şifreler oluşturuyorum rastgele parola veren uygulamalar aracılığıyla. Bir parola yöneticisinde parolaları kaydediyorum. Bunu yapmaya başladım başlayalı hiç başıma gelmedi.

Benim de öyleydi. Sürekli farklı hesaplarıma bir yerlerden girişler yapılıyordu. Sebebini de biliyordum e-posta adresim ve şifrem çalınmıştı. Ve gereksiz yerlerde hep aynı şifreyi kullandığımdan sorun oluyordu. Şimdi karmakarışık 15-16 haneli 64-128 bitlik şifreler oluşturuyorum rastgele parola veren uygulamalar aracılığıyla. Bir parola yöneticisinde kaydediyorum. Bunu yapmaya başladım başlayalı hiç başıma gelmedi.
Komple tarama gerekirse format falan atacağım sonra bu şekilde oluşturacağım.
Hesaplarınız herhangi bir sosyal medya hesabınıza bağlı mı?
İnstagram.

Zaten bunu yapan kişi Amerikada değil genellikle VPN açarak yapıyorlar başka yerde gözükmek için. Aslında bilişim suçlarına giriyor ama peşini kovalaman gerek ki sonuç alabilesin. Şifreleri herhangi bir internet sitesinden rastgele oluştur diyerek oluşturma kendi bildiğin şeyler olsun ama olabildiğince karışık olsun.

Komple tarama gerekirse format falan atacağım sonra bu şekilde oluşturacağım.

Instagram.

Instagram hesabınızı çalan biri bu hesaplara girebilir. Instagram hesabınız ile çalınan hesaplarınızın ilişiğini keserseniz sorun çözülebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı