Herhangi bir bölümden hukuk ile çap yapılmasına olanak sağlayan üniversiteler hangileri?

Dino Ortolani

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
1.341
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba, benim matematiğim çok kötü o yüzden mesela sosyoloji, felsefe, uluslarası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi gibi bölümlerden hukuk ile çap yapma imkanı veren devletteki ünileri arıyorum.

Mesela geçmiş kontenjan açmış olan bazı üniler bulmuştum ama onları kazanmam zor.

Bana yardımcı olabilir misiniz bu konuda?

Hukuku çok istiyorum ama YKS ile kazanmam bayağı zor.

Tabii ki çap hakkı kazanmam da kesin bir şey değil de en azından YKS ile hukuku kazanmamdan daha basit denilebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Dino Ortolani. Öncelikle her üniversitede Hukuk Fakültesi ile ÇAP yapmak mümkün değildir ama Hukuk Fakültesi ile ÇAP yapmanın mümkün olduğu üniversitelerde de Hukuk Fakültesi barajını geçmek için gereken Eşit Ağırlıkta ilk 125.000 sıralama yapmanız gerekir.
 
Son düzenleme:
Merhaba @Dino Ortolani. Öncelikle her üniversitede hukuk fakültesi ile çap yapmak mümkün değildir ama hukuk fakültesi ile çap yapmanın mümkün olduğu üniversitelerde de hukuk fakültesi barajını geçmek için gereken eşit ağırlıkta ilk 125.000 sıralama yapmanız gerekir.

Teşekkürler bilgi için kardeşim peki uluslarası ilişkiler bölümü hakkında bilgi var mı

Kötü bir üniversiteye MYP ile geçme şansım var

Oradan da iyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmaya çalışsam nasıl olur?
 
Teşekkürler bilgi için kardeşim, peki Uluslararası İlişkiler bölümü hakkında bilgi var mı?

Kötü bir üniversiteye MYP ile geçme şansım var.

Oradan da iyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmaya çalışsam nasıl olur?
Rica ederim. Uluslararası İlişkiler bölümü hakkında çok bilgim olmasa da iş imkanı biraz kısıtlı diye biliyorum ama kendisini geliştirenler iş bulabiliyor elbette.
Uluslararası İlişkiler bölümüne girebilmek ve Uluslararası İlişkiler bölümüyle ÇAP yapabilmek için bir sıralama barajı yok. Kurumlararası Yatay Geçiş sadece aynı bölümler arasında yapılabiliyor. X Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde ortalamanızı yüksek tutup tüm derslerden geçerek sıralamanızın yetmediği Y Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne geçme şansınız var.
 
Son düzenleme:
Rica ederim. Uluslararası ilişkiler bölümü hakkında çok bilgim olmasa da iş imkanı biraz kısıtlı diye biliyorum ama kendisini geliştirenler iş bulabiliyor elbette.
Uluslararası ilişkiler bölümüne girebilmek ve uluslararası ilişkiler bölümüyle çap yapabilmek için bir sıralama barajı yok. Kurumlararası yatay geçiş sadece aynı bölümler arasında yapılabiliyor. X üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünde ortalamanızı yüksek tutup tüm derslerden geçerek sıralamanızın yetmediği y üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümüne geçme şansınız var.

Ama sanırım aynı bölümler arası yatay geçiş içinde %40 YKS sınav puanı etkili mi

Yoksa sadece Gano yeterli mi?
 
Sanırım aynı bölümler arası yatay geçiş için %40 YKS sınav puanı etkiliydi değil mi?

Yoksa sadece GANO yeterli mi?
Evet, hem Kurum İçi hem de Kurumlararası Yatay Geçişte üniversiteye göre YKS puanı en az %40 etkili. Bazı üniversitelerde bu oran %40, bazılarında ise %50-60 hatta %80 bile olabiliyor ama yine de şansınız var. Özellikle İngilizce biliyorsanız şansınız daha yüksek olur.
 
Evet, hem kurum içi hem de kurumlararası yatay geçişte üniversiteye göre YKS puanı en az %40 etkili. Bazı üniversitelerde bu oran %40, bazılarında ise %50-60 hatta %80 bile olabiliyor ama yine de şansınız var. Özellikle İngilizce biliyorsanız şansınız daha yüksek olur.

Ama benim YKS puanım çok düşük EA 248 puan hakkımla Gano'yu yüksek tutsam bile adaletsiz bir biçimde Gano'su benden düşük olup YKS'si iyi olanlar benim önüme geçebilir.
 
Maalesef benim YKS puanım çok düşük ( Eşit Ağırlık 248 puan) ve hakkımla GANO'yu yüksek tutsam bile adaletsiz bir biçimde GANO'su benden düşük olup YKS puanı iyi olanlar benim önüme geçebilir.
Eğitim dili %100 Türkçe olan Uluslararası İlişkiler bölümüne GANO ile Yatay Geçişler daha fazla rekabet içerdiği için bahsettiğiniz durumu yaşama ihtimaliniz var ama eğitim dili en az %30 İngilizce olan Uluslararası İlişkiler bölümüne Yatay Geçiş yapma şansınız daha yüksek çünkü eğitim dili en az %30 İngilizce olan bölümlere GANO ile Yatay Geçiş başvurusunun onaylanması için bir de İngilizce Hazırlık Sınavını geçmek gerekiyor ve İngilizce bilen insanların sayısı daha az olduğu için puanı daha yüksek olan insanların çoğu eleniyor.
 

Geri
Yukarı