Herhangi bir konuda uzmanlaşmanın imkansız olması?

Bir konuda uzmanlaşmaya niyetlensem karşma dağlar tepeler dolusu kitap bilgi seriliyor, nasıl öğrenileceğine dair herhangi bir yöntem metot yok ve her bir bilgi ayrıca eleştiriliyor yanlışlanıyor bazen, haberdar olmak yetişmek imkansız, henüz sıfır noktasında, bir öğrenci yeni yetmeyken neyin doğru neyin yanlış olacağını bilebilmem, sezebilmem bekleniyor benden, çok yoruldum felsefeden bilimden akademiden...
Bir yerden başlamak gerekiyor. Başka çaresi yok. En yanlış yöntemle öğrensen bile doğruları er geç öğreniyorsun. Denemekten zarar gelmez. Çekinerek hiçbir yere varılmıyor. Sadece uzun vadede pişmanlıklara yol açıyor çünkü günü gelip başladığında keşke erken başlasaydım diyorsun.
 
Ne olmasını bekliyordunuz ki? Her an bilgiler değişebiliyor ve üstüne eklenebiliyor. Bundan kaynaklı sürekli kendini geliştirmek gerekiyor. İlk defa yanilacaksiniz ama başlamış olacaksınız. Mesela ekran kartları değişiyor ama suanlik takılma yöntemi aynı değil mi? Veyahut tarih'te de öğreniliyor ve fikir ayrılıkları yaşanması gayet normal bu güzel birşey. Hukuk'ta da fikir bütünlüğü yok. Ama tıpta bazı şeyler değişmiyor.
 
Bir alanda uzmanlaşmak çok vakit alan bir şeydir ve bir insan ömründe birçok alanda uzman olamaz. İnsanın ömrü buna yetmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı