Herhangi bir şey indirirken internet aşırı yavaşlıyor

Daha fazla  
Merhaba, İnternetim VDSL 35 Mbps Sınırsız AKN. Herhangi bir cihazdan indirme veya yükleme yapınca internet çok yavaşlıyor o indirme veya yükleme bitene kadar hiçbir cihazdan internet üzerinden ne oyun oynanıyor ne film izleniyor. Mesela telefondan WhatsApp'tan video göndereyim, uygulama güncellemesi yapayım; LOL'de pingim uçuyor, film izliyorsam donmalar yaşanıyor vs. sorunlar yaşanıyor. Hani ev içinde bu sorunun üstesinden geliyorum fakat yan komşumla ortak kullanmayı düşünüyoruz bu sorunu yaşarsam üstesinden gelemem.

Bu normal bir olay mıdır? Üstesinden nasıl gelinir?

Aynı sorun bende de var sorunu berbat bant genişliğine bağlıyorum çünkü eskiden arkada indirme olunca ping hala 50-60 civarı geziyordu şimdi bir şey indirmeye kalkayım video falan izlemen imkansız internet tamamen pert oluyor.
Aslinda LoL oynadığım PC'de bir şey indirirsem ping 14 ten 50-60 lara cikip sabit kaliyor. Ancak başka cihazdan Download/upload işlemi yapıldığında bu durum böyle olmuyor.

Modem son model değil(WI-FI 6) ve ortalama ya da ucuz bir modem ise modem birden fazla cihazla kolay kolay başa çıkamaz hele biri tüm bant genişliğini sömürüyorsa. Modemde multicore yoktur bir bilgisayarının istediğini yapar bir televizyonun bir telefonun etc.
Bant genişliğini sınırlayabilirsiniz. Başka cihazlardan internete girmenizi kolaylaştırır.
Oyuna aynı bilgisayarda öncelik atayarak ping düşürebilirsiniz. Tabi cihaz destekliyorsa.
Daha güncel bir modem ve internet kartı kullanabilirsiniz. Mesela tüm wi-fi cihazlarınız 2.4GHz ise felaket. Ping olmaması şaşırtır.

Modem son model değil(WI-FI 6) ve ortalama ya da ucuz bir modem ise modem birden fazla cihazla kolay kolay başa çıkamaz hele biri tüm bant genişliğini sömürüyorsa. Modemde multicore yoktur bir bilgisayarının istediğini yapar bir televizyonun bir telefonun etc.
Bant genişliğini sınırlayabilirsiniz. Başka cihazlardan internete girmenizi kolaylaştırır.
Oyuna aynı bilgisayarda öncelik atayarak ping düşürebilirsiniz. Tabi cihaz destekliyorsa.
Daha güncel bir modem ve internet kartı kullanabilirsiniz. Mesela tüm wi-fi cihazlarınız 2.4GHz ise felaket. Ping olmaması şaşırtır.

Modemim TP Link TD-W9970. Sizce sorun modem kaynaklı mı? Bilgisayarımdan kablolu bağlanıyorum. Diğer cihazlardan upload download olmadıgı sürece kesinlikle pingim oynamiyor.

Son cümleyi fark etmemişim internetini asla ama asla paylaşma hem ceza yiyebilirsiniz hemde bir suç işlerse önce seni alırlar. Böyle bir şey yapmayacağının garantisini kimse veremez sonuçta ailen değil.

Komşum dediğim amcam. Hemen kapı komşum. o konudan sıkıntı olmaz. Ben internetin yetmeyeceğinden korkuyorum.

Aynı modemi kullanıyorum. Altta Steam'den indirme açtığımda ping 40-50'den 80 civarına çıkıyor. Ailem internetten indirme yapıyorsa 100 civarı, biri upload yapıyorsa 70-80 ama bu seferde delay giriyor arada herkes bir donup ışınlanıyor.
Bizim bant genişliği 1.6mb/sn. Başkası kullanmazken Steam'i 1mb hiza sabitliyorum. Ping 50-60 da kalıyor, 80'den iyidir. Upload'a çözüm bulamadım biri upload yaparken oyun zehir oluyor.
İndirme hızını tüm bantı kullanmasın diye sınırlayınca telefondan internete girilebiliyor ama steama sınırsız salınca herkes internete ne oluyor diye bana geliyor.

Bence sorun modemden, biz 8 cihaz bağlanıyoruz ve modem her cihaza 1 kere cevap verse... Bir de tek tek cevap verebiliyor. Ping çok normal. Malum bant genişliğinin tamamı da o anda indirme tarafından sömürülüyor.
Ayrıca modem bazen aşırı ısınıyor. Bir ara internet gitti. Modeme dokundum. Yumurta kırsan pişer. Kendini kapatmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı