Herkes 2. bir şansı hak eder mi?

Sizi asosyal yapan, eve kapatıp üzen, aşka olan inancını yitirten biri.

O kişi yüzünüzden zorbalığa uğradınız dalga geçildiniz daha sonra başkalarıyla bir şeyler yaşadığını öğrenmek, Arkanızdan çok değer verıyordu çok seviyordu saldım diyen biri daha anlatılıcak çok şey var, bu olaylardan sonra giyi mime özen gosterdim kendime değer verdim sadece.

Kendimi şimdi toparlamışken engelimi kaldırıyor ve istek atıyor, okulda yanıma gelip özür diliyor, beni çok değiştirmiş zorbalık yaptığını düşünmüş, ben iyi olmuşken tekrar umut veriyor.

Şimdi bu kişi 2. bir şansı hak ediyor mu veya herkes 2. bir şansı hak eder mi?
Etmez. Sürekli sürekli tekrar edecek. Bir şans, bir şans... Vermiyorum. İnsanda akıl ve irade diye bir şey var. İyiyi kötüyü ayırt edebiliyor.

Ben öyle insanların yanına yaklaşmıyorum, 1 saniye değil, 1 mili saniye onla konuşmam, tamamen defterden silerim, bir daha yüzümü görmeyi değil, sesimi bile duyamaz, varlığımı bile hissetmez, o derece silerim yani. Bunun sebebi, aynısı başıma geldi, seni benden daha iyi kimse anlıyamaz.

Asla etmez. Bakınız çivi çakılmış tahta örneği. Kendimde yaşadım. 13 senelik arkadaşımla kavga ettim ve şimdi yine barışmak istiyor. Hiç cevap vermedim bile, kendimi üzmeye değmez.

Çıkarım varsa veririm ikinci şansı.
Özgüveni yitirmek kişinin kendi sorunu, 3-5 söze, duyguya dayanamıyorsan kulağını tıka daha iyi.
Kardeş keşke öyle olsa, keşke... Beni ölümden alan arkadaşımın yoluna öl deseler ölürüm, canımı kurtardı, biz onla 20-30 defa kavga ettik, yine barıştık, Kavga'da anne-babaya bile küfür etmişliğimiz oldu, ama o adam aç kalıyordu yemeğini bana veriyordu, su içeceğiz, içmiyor bana uzatıyordu, babamın oğlu bunu yapmaz, ama bazı karaktersizler var, namus ve şerefi kurcalayan, kanı 5 para etmezler, arkadan konuşanlar, yani onları var ya gözüm görmesin başka bir şey istemiyorum şu hayatta. İşte onlar asla 2. bir şansı hak etmezler. Yaşayan bilir kardeşim benim, yaşa ve gör. Delikli demir çıktı, mertlik bozuldu derler ya, o doğru işte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı