Herkes Frontend ve Backend bilmeli mi?

Sanırım ticaret siteleri vs. siteler için ikisi de gerekiyor. Peki çok da kompleks olmayan marka tanıtım siteleri gibi interaktif olmayan siteler için front-end yeterli oluyor mu? yoksa tüm sitelerde illa ikisi de olmalı mi?
Her yerde Back-End kullanmaya gerek yok, lakin illa ki o tanıtım sitelerinde iletişim kısmındaki verileri bile Back-End ile yapacaksın. Sadece Front-End ile site yapılabilir ama çok da tercih edilen bir yöntem değil.

Normalde @eneskt 'nin dediği gibi Front-End Dev. ile Back-End Dev. ayrı kişiler olurlar. Ülkemizde maliyeti azaltmak için ikisini de aynı kişiden yapması beklendiği durumlar da oluyor.

Her yerde Back-End kullanmaya gerek yok, lakin illa ki o tanıtım sitelerinde iletişim kısmındaki verileri bile Back-End ile yapacaksın. Sadece Front-End ile site yapılabilir ama çok da tercih edilen bir yöntem değil.

Normalde @eneskt 'nin dediği gibi Front-End Dev. ile Back-End Dev. ayrı kişiler olurlar. Ülkemizde maliyeti azaltmak için ikisini de aynı kişiden yapması beklendiği durumlar da oluyor.
O zaman ikisini de bilmek bir adım öne mi çıkarıyor?

O zaman ikisini de bilmek bir adım öne mi çıkarıyor?
Türkiye'de ikisini de bilen kişi aradıkları oluyor, maliyeti azaltmak için. Genel olarak firmalarda Front-End ayrı Back-End ayrı kişiler tarafından yapılır. Bir programlama dilini bilmek bir şey kaybettirmez, işinize yarayacak tüm dilleri bilmekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı