Herkes neden bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

sasi

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2021
Mesajlar
1.050
Çözümler
2
Ya arkadaşlar birisi de yok mu benimle aynı fikirde olan? Bu ne ya artık herkes PC mühendisi olacağım diyor sınıfta köylü daha elini bilgisayara sürmeyen kız bile PC mühendisi olacağım diyor. Ne bu havalı olmak filan mı? Yeni akım sanırım bu da herkes PC mühendisi olacakmış bir de böbürlene böbürlene söylüyorlar. Bence çok geri kafalı bir düşünce birisinden duymuşlar artık tüm 2000 yılı ve üstü nesil kendini havalı olmuş gibi PC mühendisi olacağım diyorlar sonra 270 alıp adrese dayalı okullarda ağlamaktan hayata odaklanamıyorlar. Ne kadar düşüncesiz hayali olmayan sadece entel gibi gözükmek için PC mühendisi olacağım diyorlar gerçekten çok yazık. He ama ben gerçekten yararlı olacağım diyen varsa olsun ona lafım yok ama sırf bir kaliteniz olacak gibi ben o bu olacağım demeyin çok cringe gözüküyor. Belki farkında değiller ama...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt olarak başlığa cevap yazacak olursak bilgisayar kullanan, bilgisayardan çok iyi anladığını sanan kişiler veya bilgisayarda oyun oynayan herkes bilgisayar mühendisi olmak için kafayı yemiş durumda ancak bilmiyorlar ki yazılımcılık ile normal hayatlarında yaptıkları şeyler çok farklı.
 
Daha çok yazılım alanı ilgimi çekiyor benim. Hiçbir koyunlukla alakası yok. Ama koyun olup da ben bilgisayar okuyacağım diyenler de bence ilerde değiştirir kararını.
 
Bilgisayar başında durmayı seven bilgisayar mühendisliği okuyacağını söylüyor bunlardan çoğu olamayacak, birçoğu beceremiyecek veya bilgisayar başında durup oyun oynamakla alakası olmadığını anladıklarında bu işle uğraşmayacaklar.
 
Bir ara söylemiştim tekrar söyleyeyim. Benim 4 sene bilgisayar mühendisliği okuyan teyzemin oğlu şu an tekstil de çalışıyor. :) O yüzden ben istemiyorum. Yazılım mühendisliği daha mantıklı bence.

Hocam yazılım düşünebilirsiniz bilgisayar mühendisleri bu ülkede çok bir şeyye yaramıyor.
Tabii yazılım farklı
 

Geri
Yukarı