Herkes neden bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

Hocam yazılım düşünebilirsiniz bilgisayar mühendisleri bu ülkede çok bir şeyye yaramıyor.
Tabii yazılım farklı
Yazılım farklı ama burada ki bazı arkadaşlar gidip kodlamadan falan bahsetmiş. Şuan konuştuğumuz konunun kodlama ve yazılım ile alakası yok. (Temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar Mühendisliği daha çok bilgisayar sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesine ve yazılımın donanımla nasıl etkileşime girdiğine odaklanmaktadır.) Yazılım mühendisliği elbet mantıklı.
 
Çoğu kişi yurt dışına çıkma olasılığının fazla ve iyi bir geliri olmasından dolayı bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Bir de bitmeyecek bir meslek olması da var.

Bu olasıkları filan düşünmüyor benim dediğim kesim dedim ya kız elini bilgisayara bile sürmemiş ama gelip entel olacak diye söyleniyor ben bunlara sinirleniyorum.
 
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği aynı şey değil ki?
Neredeyse aynı diyebiliriz. İkisi de aynı sektöre hizmet ediyor, ikisininde dersleri aynı. Bilgisayar mühendisliği çıkışlı biri yazılım mühendisi olarak çalışabiliyor.
 
Ya anlatmak istediğimi bence anladınız hepiniz ben gerçekçi olana lafım yok ama hava atacağım diye olan yoğun bir kesim var ileride siz pişman olursunuz boşu boşuna herkesin önüne geçmeye çabalamayın önde olan zaten önde olduğunu belirtmeye ihitiyaç duymaz.
 
Katılıyorum önüne gelen pc mühendisi olacağım diyor ama zaten yarısı okuyamıyor. (bu arada PC mühendisi olacağım derken bi havalılık katıyor ortama orası doğru :D) Gerçekten katkılı olanlara gereken değerin verilmediğini düşünüyorum.
 
Bu olasılıkları falan düşünmüyor benim dediğim kesim. Dedim ya kız elini bilgisayara bile sürmemiş ama gelip entel olacak diye söyleniyor. Ben bunlara sinirleniyorum.
Hiç bilgisayara elini sürmemiş olduğu halde bilgisayar mühendisliği okumasının normal olduğunu düşünüyorum ama sırf entel olmak için bu bölümü okuması saçma geliyor.
 
Ya arkadaşlar birisi de yok mu benimle aynı fikirde olan? Bu ne ya artık herkes PC mühendisi olacağım diyor sınıfta köylü daha elini bilgisayara sürmeyen kız bile PC mühendisi olacağım diyor. Ne bu havalı olmak filan mı? Yeni akım sanırım bu da herkes PC mühendisi olacakmış bir de böbürlene böbürlene söylüyorlar. Bence çok geri kafalı bir düşünce birisinden duymuşlar artık tüm 2000 yılı ve üstü nesil kendini havalı olmuş gibi PC mühendisi olacağım diyorlar sonra 270 alıp adrese dayalı okullarda ağlamaktan hayata odaklanamıyorlar. Ne kadar düşüncesiz hayali olmayan sadece entel gibi gözükmek için PC mühendisi olacağım diyorlar gerçekten çok yazık. He ama ben gerçekten yararlı olacağım diyen varsa olsun ona lafım yok ama sırf bir kaliteniz olacak gibi ben o bu olacağım demeyin çok klişe gözüküyor. Belki farkında değiller ama...
Önemli olan istemek değil yapmaktır zaten.
 
Hiç bilgisayara elini sürmemiş olduğu halde bilgisayar mühendisliği okumasının normal olduğunu düşünüyorum ama sırf entel olmak için bu bölümü okuması saçma geliyor.

Daha kopyala yapıştır ı bile bilmiyor o alana karşı hiçbir hobisi yok laf olsun diye söyleniyorlar çok belli oluyor ortamda zaten.
 
Ya arkadaşlar birisi de yok mu benimle aynı fikirde olan? Bu ne ya artık herkes PC mühendisi olacağım diyor sınıfta köylü daha elini bilgisayara sürmeyen kız bile PC mühendisi olacağım diyor. Ne bu havalı olmak filan mı? Yeni akım sanırım bu da herkes PC mühendisi olacakmış bir de böbürlene böbürlene söylüyorlar. Bence çok geri kafalı bir düşünce birisinden duymuşlar artık tüm 2000 yılı ve üstü nesil kendini havalı olmuş gibi PC mühendisi olacağım diyorlar sonra 270 alıp adrese dayalı okullarda ağlamaktan hayata odaklanamıyorlar. Ne kadar düşüncesiz hayali olmayan sadece entel gibi gözükmek için PC mühendisi olacağım diyorlar gerçekten çok yazık. He ama ben gerçekten yararlı olacağım diyen varsa olsun ona lafım yok ama sırf bir kaliteniz olacak gibi ben o bu olacağım demeyin çok cringe gözüküyor. Belki farkında değiller ama...

Hocam onları boş verin yapabildikleri maksimum şey tahtayı(okul olduğu için) açıp kapatmak hadi taş çatlasın interneti açıp kapatmaktır çevremde yazılım bilgisayar mühendisi olucağım diyenler var benim de ancak bilgisayar hakkında gram bilgileri yok 1-2 kişi ya var ya yok onlarda aynı bir şey bilmeyen insanlar böyle kişilerin hiçbir marifeeti veya özelliği yok.
 

Geri
Yukarı