Herkes neden bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

1652819007810.png


Özet.
 
Onlardan bahsetmiyor.
Hava atanları kastediyor.

Hocam hava atmaları atmamaları bir şeyyi değiştirmez bilgisayarın daha internetini zor açıp kapatan birinden mühendis olması zaten beklenemez ancak bizi sinir eden şey sanki çok biliyorlarmış gibi bilgisayar mühendisi olacağım demeleri
 
Ya arkadaşlar birisi de yok mu benimle aynı fikirde olan? Bu ne ya artık herkes PC mühendisi olacağım diyor sınıfta köylü daha elini bilgisayara sürmeyen kız bile PC mühendisi olacağım diyor. Ne bu havalı olmak filan mı? Yeni akım sanırım bu da herkes PC mühendisi olacakmış bir de böbürlene böbürlene söylüyorlar. Bence çok geri kafalı bir düşünce birisinden duymuşlar artık tüm 2000 yılı ve üstü nesil kendini havalı olmuş gibi PC mühendisi olacağım diyorlar sonra 270 alıp adrese dayalı okullarda ağlamaktan hayata odaklanamıyorlar. Ne kadar düşüncesiz hayali olmayan sadece entel gibi gözükmek için PC mühendisi olacağım diyorlar gerçekten çok yazık. He ama ben gerçekten yararlı olacağım diyen varsa olsun ona lafım yok ama sırf bir kaliteniz olacak gibi ben o bu olacağım demeyin çok cringe gözüküyor. Belki farkında değiller ama...
Benimde o bilgisayar mühendisi olmak isteyenelere benzer bir durumum var lakin bilgisayardan anladığımdan vs. değil yazılıma ilgi duyuyorum ve üniversite'de yazılım muh. okumak yerine bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım dışında başka şeyler hakkında da bilgi sahibi olup kendimi geliştirmek istiyorum.
 
"İşsizlik" konusunun gündemde olması ve mühendisliğin güvenilir bir iş olması.

4 sene değil 8 senede bilgisayar mühendisliği okusa çıktığı gibi iş bulacak konuma gelmesi için kendisinin çabalaması gerek yoksa meslek liselerinde de öğretiyorlar bilgisayar kullanmasını, basit kurulumlar, basit yazılımlar.
 
Benim de o bilgisayar mühendisi olmak isteyenelere benzer bir durumum var lakin bilgisayardan anladığımdan vs. değil yazılıma ilgi duyuyorum ve üniversite'de yazılım muh. Okumak yerine bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım dışında başka şeyler hakkında da bilgi sahibi olup kendimi geliştirmek istiyorum.

Hocam sizin durumunuz farklı sizin ilginiz var.
 

Geri
Yukarı