Herkes neden bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

Yanımda on yıllık yazılımcı arkadaş var ben de avukatım çok hakim de değilim konuya ama iyi güldük mesajınıza hakkınızı helal edin😄 hocam deyince gaza geldiniz sanırım.

Gerçekler biraz acıdır :) hayali arkadaşınıza da selam gönderiyorum buradan. İsteyen istediği bölümü seçer bir şekilde mezun olur, ama çoğu iş görüşmesinde sudan çıkmış balığa döner ve biz sizi ararız yanıtını alıp evine döner:D
 
Konudaki temel problemler listesi:
  1. Herkes bilgisayar mühendisi olmak istemiyor.
  2. Doktor olmak isteyen bir lise öğrencisine dolaylı olarak "sen hayatında steteskop tutmamışsın birde böbürlene böbürlene doktor olmak istiyorsun" demenin mantıksız olduğu gibi, hayatında bilgisayara dokunmamış kişiye de benzer şekilde konuşmak mantıksız.

İnsanların havalı(veya sizin türkçeyi katleden deyiminiz ile cool) olmak için meslek seçebilir ve o mesleği icra etmeye başlayabilir ve bunun yanlış olduğunu düşünmek sadece size zarar verir.
Bir kişi havalı olduğu için müzik söylemeye başlamak isterse ve gerçekten de başarılı bir müzik sanatçısı olursa, bu kişi yanlış bir şey mi yapmış olacak.

Bir çocuk marangoz ustasını izlerken ustasının ne kadar havalı olduğunu düşünüp "Ben marangoz olacağım" derse bu yanlış mı olur?

Konuyu açan kişinin psikolojik rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum ve bu çok normal. Türkiye kültüründe yetişmiş hepimizin sorunları var, insanların fikirlerine saygımız yok, bir çoğumuz sevgi ne bilmiyoruz, aile ve toplum baskısından içlerimize tıkılmış şekilde yaşıyoruz.

Psikolojik rahatsızlığı açacak olursam;
  1. İnsanların hayal veya hedeflerini onları küçük görerek eleştirmek.
  2. 270 puan alıp adrese dayalı okullarda ağlamaktan hayata odaklanamadıkları teşhisinde bulunmak. (Benim lise terk 2 tanıdığım Avrupada yazılım geliştiriyor).
Uzun uzun daha yazacaktım ama vazgeçtim. Bu yorumu okuayanlara nacizane bir tavsiyem mevcut;

İnsanların hayal ve hedeflerini bir sonuç elde etmeksizin eleştirmek bize hiç bir fayda sağlamaz. Bugün herhangi bir kişinin yapmaya başlayacağı işin başarılı veya başarısız olacağını tahmin edemeyiz o yüzden gelecek hakkında sitem edip tahminler yürütmek yerine bugünün problemlerini ve yarının sonuçlarını konuşmak hepimizin faydasına...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı