Hocam diğer ülkelerde programlama eğitimine daha 3-4 yaşlarda başlıyorlar ve çocuklar 14-15 yaşlarına geldiğinde yani lise dönemlerinde en basitinden veritabanı yazıp giriş sayfası oluşturabilecek kadar bilgisayara hakim oluyorlar. Bizim lise öğrencilerimizden veritabanı yazmalarını istesek meslek lisesindeki biliişim okuyan öğrencilerin bazıları bile yazamaz.Haklısınız hocam okullarımızda bile doğru düzgün bilgisayar yok bilişim teknolojileri bölümlerindeki bilgisayarlar çok eski devlet kurumları ise daha berbat hastanelerde Windows 7'den yukarı PC görmek çok zor maalesef durumumuz çok kötü ve gittikçede kötüleşiyor güç insanı değiştirir dedilerde inanmamıştık...
Bir tanıdık Polonya'ya Varşova Teknoloji Üniversitesi'ne Bilgisayar Bilimi okumak için gitti ve çok zor geldi diye 1.sınıfta bırakıp Psikoloji bölümüne geçti. Böyle bir durumda liseye kadar olan eğitimde Türkiye'nin Polonya'ya karşı yetersizliği görülür.
Yani, demem o ki; eğitim yok. Eğitime bütçe zaten yok. Eğitim sistemi berbat. E, her şeyin başı eğitimdir. Yarının avukatlarını, siyasetçilerini, doktorlarını, mühendislerini bu eğitimle hazırlarsak bir yere varamayız. Zaten bozuk olan tüm devlet organları daha da bozulur, bozulacak da zaten çünkü sadece diploma ile iş icra edilmiyor. Yeni nesil de "diploma aldım artık ben işi yapabilirim" kafasından çıkamadığı gibi de iş beğenmiyor. Böyle bir eğitim sisteminden böyle vizyonsuz bir nesil çıkacağı çok belliydi.