Herz ile Tepkime süresi arasındaki fark ?

• Konuyu başlatan gbear
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.445

gbear

Hectopat
Monitörle Televizyon arasında kaldığım şu günlerde PS4'e niyetlenmem beni TV 'ye yönlendirdi. Biraz araştırdıktan sonra TV benim gibi ekrana uzaktan bakarak kullananlar için daha ideal olduğunu anladım yanılmıyorsam Pikseller daha büyük TV'de ama benim aklıma takılan asıl sorunum tepkime süresi Monitörler daha hızlı olacaktır hertürlü diye tahmin etsemde sormak istiyorum :
1-Tepkime süresi ile Herz'in arasındaki fark nedir ?
2-100 herz ile 2 Ms tepkime süresi karşılaştırıldığında hangisi daha hızlı ?

Tepkime süresi ile hertz olarak bildirilen ifadeler birbirlerinden tamamen ayrı kavramlardır.
1 Tepkime süresi. LCD tipi ekranlarda renk seviyesini en siyah noktadan en beyaz noktaya, veya tersi, geçiş sürecindeki gecikmeyi ifade eder. Ölçümler genellikle GTG, (Grey to Grey) gri den griye yapılmaktadır.
2 Hertz olarak bildirilen ise, bir ekranın düşey düzlemde ne kadar sıklıkla tarama yaptığını ifade etmektedir. Bu ifadeler, progresive taramalarda genellikle ekranda kaç adet resim karesi gösterebileceği anlamı taşımaktadır. Örnek 50 Hz lik bir ekran, progresive taramada saniyede 50 kare gösterebilmektedir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı