Hesabıma gelen borç ileride sorun yaratır mı?

Anladım, ya abi bankacı müşteri hizmetleri de öyle dedi diye biraz tedirgin oldum, 3 tane borç 1 tane de avans yazıyor, ben de sanmıyorum ama eğer ileride bir şey olursa, çıkar derim ben değildim diye bankacıya öyle dedim dedi ki gene el konuluyor para sizin hesabınıza geçiyor demişti. Tekrardan teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Böyle yani içimdekileri size dökmek istedim yoksa rahatlayamıyordum.

Parayı atan borç yazdıysa. Bence ödenen borç anlamına gelir. Yasal olarak da böyle yorumlanır. Çünkü paranın EFT'sini yaparken neden gönderdiğinizi yazmanız gerekiyor oraya. Size gönderildiğine göre bir ödeme, açıklamasına göre de borç ödemesi olduğu çıkar benim nezlimce.

Hiçbir şey olmaz, havale açıklamasının hukuki bir geçerliliği yok, sadece hatırlatıcı niteliğinde.
Maalesef öyle değil, bir gayrimenkul, araç vs. aldığınızda parayı farklı birine göndertirseniz ve açıklama (plaka, tapu gibi) bir şeyle ilişkilendirilirse dava açabilme hakkı var.

Arkadaşın dediği duruma gelirsek borç yazıp para göndermekten hiçbir şey olmaz. Borç 2 arkadaş arasında, ticaret yapan 2 kişi arasında olabilir. Resmiyette bir şey yoksa hiçbir değeri yok o yazının. Kafana takma bile, borç vermiştim onu ödemek için gönderdiler dersin geçersin.

Eğer parayı gönderen kişi dava açarsa bu açıklamadan dolayı yasal olarak geri ödenmesi gerekir. Onun haricinde bir şey olmaz. Mahkeme o açıklamayı geçerli kılar. Öyle bir durumda babanın borcu ödediğini kanıtlaması gerekir.

Maalesef öyle değil, bir gayrimenkul, araç vs. aldığınızda parayı farklı birine göndertirseniz ve açıklama (plaka, tapu gibi) bir şeyle ilişkilendirilirse dava açabilme hakkı var.
Dava her konuda her şekilde açılır. Önemli olan açmak değil kazanmak, kanıtlamak. Havaleye yazılan açıklamaların hiçbir önemi yok.

Anladım, ya abi bankacı müşteri hizmetleri de öyle dedi diye biraz tedirgin oldum, 3 tane borç 1 tane de avans yazıyor, ben de sanmıyorum ama eğer ileri de bir şey olursa, çıkar derim ben değildim diye bankacıya öyle dedim dedi ki gene el konuluyor para sizin hesabınıza geçiyor demişti. Tekrardan teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Böyle yani içimdekileri size dökmek istedim yoksa rahatlayamıyordum.
Dostum açıklamaya borç yazdığına göre biri bu parayı, babana olan borcunu ödemek için atmış. Açıklama herhangi bir örgüt ismi de yazabilirsin birşey değişmiyor. Para kaynağı belli olsun diye borç diye belirtmiş sadece bu kadar.

16/17 yaşında çıkartılan kartlarda zaten sorumlu kişi velindir. Bankalar yasal olarak18 yaşını doldurduktan sonra kişiye kart verebilirler. Dolayısıyla bankacılık yasalarına göre sen zaten sorumlu değilsin. Kafaya takma bunları. Hareketleri seni rahatsız eden hesabı kapa gitsin. Kendine yeni bir sayfa aç, kafaya takacak çok daha önemli şeyler olacak hayatında bunuda unutma :) Allah yolunu açık etsin kardeşim.

Hiçbir şey olmaz, havale açıklamasının hukuki bir geçerliliği yok, sadece hatırlatıcı niteliğinde.

Yanlış bilgi hocam açıklamaların hukuki bir geçerliliği vardır yanıltmayalım insanları. Ayrıca baban yani aramızda hallettik diyorsa halletmiştir neyi sorguluyorsun.

Dava her konuda her şekilde açılır. Önemli olan açmak değil kazanmak, kanıtlamak. Havaleye yazılan açıklamaların hiçbir önemi yok.
Bu konudan dolayı tapusunun bizzat benim isim-soyismim üzerine olan gayrimenkulu kaybetmek üzereydik ailemle o yüzden biliyorum. Hiçbir önemi yok diye bahsettiğin açıklamaların ve dekontların o kadar fazla önemi var inan. Sözleşmelerde, noterlerde o EFT ve havalelerin hepsi işleniyor. Sen neye inanmak istiyorsan ona inan fakat bu gerçeği değiştirmiyor. Konumuz zaten bu değil arkadaşın durumu. O durum da hiç kafaya takılıcak bir durum değil. Sadece "Borç" ibaresinde yazılan durumun bir şeyle bağdaştırılıp, kanıtlanması çok saçma. Detaylı bir açıklama ve bununla bağdaştırılabilir bir sözleşme vs. yok. Yani hiçbir şey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı