Steam Hesabımı ve envanterimi nasıl koruyabilirim?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Bu konu altına gereksiz bilgi olmadan bildiğiniz birkaç adet koruma yöntemi paylaşın. Mesela ilk olarak ben şunu paylaşıyorum.

Her ay Steam takas linkinizi değiştirmeniz dolandırılmanızı engelleyebilir.

Bu ve bunun gibi bildiğiniz taktikler varsa paylaşabilirsiniz. Ben şahsen API key denen şeyin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum. API key dolandırıcılığı nedir? Ve nasıl engellenir?

Bilgisayarınız güvende olması lazım. Yani herhangi bir virüs olmaması gerek. O yüzden virüs taramasını düzenli olarak yapın.

Bu konu altına gereksiz bilgi olmadan bildiğiniz birkaç adet koruma yöntemi paylaşın. Mesela ilk olarak ben şunu paylaşıyorum.

Her ay Steam takas linkinizi değiştirmeniz dolandırılmanızı engelleyebilir.

Bu ve bunun gibi bildiğiniz taktikler varsa paylaşabilirsiniz. Ben şahsen API key denen şeyin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum. API key dolandırıcılığı nedir? Ve nasıl engellenir?
Steam guard bile yeterli olmuyor. Özellikle bet sitelerine girerken Api key'ini kendileri ayarlayabiliyorlar. Bu şekilde takas teklifi vs gönderebiliyorlar(onaylaması sende oluyor ama farkedemiyorsun örneğin bir bıçağa karşılık başka bir bıçak alacaksın trade sitesinden. O Siteden gelen takas teklifi anında reddediliyor ve sana fake bir bottan sadece bıçağının olduğu bir takas teklifi yollanıyor.) Api keyini kendin seç ve adını kendin koy arada kontrol et senin koyduğun addan farklı bir key varsa direk iptal edip şif vs değiştir tekrardan api key oluştur.

Steam Guard bile yeterli olmuyor. Özellikle bet sitelerine girerken API Key'ini kendileri ayarlayabiliyorlar. Bu şekilde takas teklifi vs gönderebiliyorlar(onaylaması sende oluyor ama fark edemiyorsun örneğin bir bıçağa karşılık başka bir bıçak alacaksın trade sitesinden. O siteden gelen takas teklifi anında reddediliyor ve sana fake bir bottan sadece bıçağının olduğu bir takas teklifi yollanıyor.) API keyini kendin seç ve adını kendin koy arada kontrol et senin koyduğun addan farklı bir key varsa direk iptal edip şif vs değiştir tekrardan API key oluştur.

API keyi iptal etmek bu riski ortadan tamamiyle kaldırır mı?

Kaldırmaz API Key'i iptal edince başka bir siteden API key setlenmesi daha kolay olur. API Key'ini kendin oluştur. Genelde çok bilinmeyen bet sitelerinde vs bu dediğim sıkıntı yaşanıyor.

API keyi kendim nasıl oluşturabilirim? Gerekli yere girdiğimde alan adı doldurup tiki işaretliyorum otomatik API key geliyor.

API keyi kendim nasıl oluşturabilirim? Gerekli yere girdiğimde alan adı doldurup tiki işaretliyorum otomatik API key geliyor.
Oluşturmuşsunuz o zaman sorun yok şuan. Arada bir özellile bet sitelerine girince kontrol edin farklı bir isim ile yeni bir api key oluşmuş mu diye. 30 40 bin liralık envanterim varken hep bu şekilde korudum. Ayrıca gelen arkadaşlık isteklerini de kabul etme

Technopat Haberler

Geri
Yukarı