Hesap makinesi nasıl çalışır?

Programlama için önce Türkiye'de programlanabilir hesap makinesi bulmanız gerekiyor. Kolay gelsin. Sonra da internette (Türkçe kaynak bulacağınızı sanmadığım için) yabancı kaynaklardan öğrenmeniz gerek.

Elektronik kısmı ise bu tip şeyler (ALU/Aritmetik Mantık Birimi) ile oluyor. Mantık kapıları diye aratırsan hangisinin ne olduğunu öğrenebilirsin.

74181-logic-diagram-themed.jpg
 
Programlanabilir hesap makineleri bilgisayara bağlanıp programlanıyordur ama kesin bilgim yok.
Kodlarını görmeniz için açık kaynak kodlu olması lazım. Belki paylaşan firma vardır.

Siz hesap makinesi mi programlamak istiyorsunuz? Yoksa elektriksel olarak nasıl çalıştığını mı merak ediyorsunuz?

C veya Python veya Java ile hesap makinesi yapabilirim. Ben tek başına hesap makinesi olanları söylüyorum. Tekrar programlanabilir mi?
 
Hocam herhangi bir hesap makinesinin içini açsak ve içindeki mikrodenetleyicinin modeline öğrenip uygun hack yapamaz mıyız? Atıyorum 1 tuşuna bastığımızda 5 yazsın.
 
Ben tek başına hesap makinesi olanları söylüyorum. Tekrar programlanabilir mi?
Bazıları evet. Örneğin mayın tarlası yapanlar vardı. Bulup video paylaşacağım. Ama gördüklerimin hepsi Amerika'daki lise öğrencilerinin kullandığı hesap makineleri.

Videonun başında direkt Amerika'da lise öğrencisiyseniz muhtemelen bunlardan biriyle cebelleşmişsinizdir diyor. Programlamayı sanırım direkt hesap makinesinin içinde yapmış. Yapmasa bile kaynak koduna oradan bakabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hesap makinesinin içini açtım. İşlemcisi nerede?
Orada bir yerde desem nasıl olur? Ne dememi bekliyorsun ki? i7 3770 falan mı görmeyi bekledin? Ufak bir şey vardır kartın üzerinde bir yerde. Kartın iki tarafının da fotoğrafını paylaşırsanız bulmaya çalışabilirim ama daha önce hiç bir hesap makinesinin içini açmadım.

Bu arada umarım paylaştığım videodaki gibi bilimsel hesap makinesinden bahsediyorsunuzdur. Çünkü tam emin olmasam da bakkal hesap makinesi deyince daha rahat anlaşılacak türdekiler sanırım sadece mantık kapılarıyla yapılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı